Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

Η συνέντευξη του Engin Akyurek στην Sabah PazarΗ συνέντευξη του Εngin Akyürek στη δημοσιογράφο της Sabah, Sonat Bahar.
http://www.sabah.com.tr/pazar/2017/01/15/ask-icine-girdigi-her-seyi-guzellestiriyor

O Εngın Akyürek θα συναντήσει ξανά τους τηλεθεατές μέσα από το ρόλο του Dağhan στη νέα σειρά Ölene Kadar, που θα προβάλλεται από το ATV. Για μεγάλο χρονικό διάστημα απήχε. Όμως δεν είχε μείνει αδρανής, ξεκίνησε να εκδίδει ένα περιοδικό. Ο Akyürek,  που άρχισε με τους φίλους του από την Άγκυρα να εκδίδει το περιοδικό, γράφει και κάνει συνεντεύξεις σ αυτό.  Ο Εngın Akyürek, που συνήθως στα  σήριαλ υποδύεται  έναν άντρα ερωτευμένο, λέει: "Ήμουν πάντα ένας άντρας σε αντικρουόμενες, σκληρές και τραυματικές σχέσεις. . Οι θεατές περιμένουν πάντα να δουν μια ιστορία αγάπης και η  αγάπη ομορφαίνει τα πάντα "
Συναντήσαμε τον Εngın Akyürek μια μέρα που το χιόνι είχε αρχίσει να λιώνει και που απολαμβάναμε την ζεστασιά του ήλιου. Στο καφέ του κήπου καθόμαστε με την manager του, Ozlem Durak και απέναντι μας στο τραπέζι κάθονταν δύο νεαρές κοπέλες.
Ο Engin δεν έχει έρθει ακόμα. Κάποια στιγμή οι ματιές των κοριτσιών
στο απέναντι τραπέζι αλλάζουν, τα μάτια τους αρχίζουν να λάμπουν. Αντιλαμβάνομαι ότι έρχεται ο Εngın Akyürek. Δεν κάνω λάθος.
Έχει αυτού του είδους την επιρροή ο Εngın Akyürek. Γρήγορα ανέβηκε τα σκαλοπάτια της καριέρας του και κέρδισε το θαυμασμό ιδίως των γυναικών. Κάθε φορά που παίζει σ ένα σήριαλ ή μια ταινία, κερδίζει και διαφορετικό κοινό.
Yabancı Damat, Bir Bulut Olsam, Fatmagül'ün Suçu Ne, Kara Para Aşk,  Kader και Bir Küçük Eylül Meselesi. Για πολύ καιρό δεν υπέγραφε για δουλειά, έτσι δεν είναι? Αυτή τη φορά επιστρέφει στις οθόνες με τη σειρά του ATV Ölene Kadar. Συναντηθήκαμε σε ένα  χώρο με πολύ κόσμο. Όσοι τον βλέπουν, θέλουν να του ρίξουν ακόμα μια ματιά. Αυτός όμως είναι εξαιρετικά άνετος. Είναι συνηθισμένος σ αυτό.Μας λέει: "Όι άνθρωποι μια φορά κοιτάνε, μετά ασχολούνται με τις δικές τους υποθέσεις. Και με τις ώρες να καθίσεις, από ένα σημείο και μετά περνάς απαρατήρητος». Λέω μέσα μου "Έλα τώρα". Θέλω να του μιλήσω για κάτι διαφορετικό. Πριν ένα χρόνο με τους φίλους του, δημιούργησαν ένα περιοδικό, στο οποίο  αρθρογραφεί. Μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί 12 τεύχη. Αν και στα άρθρα  του συνήθως δεν αναφέρει δικές του ιστορίες, μπορείς να διακρίνεις στοιχεία της ζωής του . Ξεκινάμε τη συζήτηση μιλώντας για το περιοδικό:
Δ: Έχεις γράψει άρθρα σε ένα περιοδικό που ονομάζεται Kafasına Göre.Είσαι από την αρχή σ αυτό, ακόμα και στον σχεδιασμό του. Πως προέκυψε όλο αυτό;
Ε: Διαβάζεις τα άρθρα  μου; Πως τα βρίσκεις ; Θέλω την γνώμη σου.
Δ: - Τα έχω διαβάσει όλα. Είχα μια εικόνα στο μυαλό μου για σένα, ήσυχος, ντροπαλός, μυστηριώδης. Αλλά τώρα είναι αρκετά διαφορετικά και νομίζω ότι είσαι προσκολημένος στην ηλικία πριν τα 18 σου χρόνια. Κάνω λάθος;
Ε- Ναι, είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίοδος για μένα. Υπάρχουν ορισμένα κομμάτια που μοιάζει ότι είναι από την ζωή .  Δεν αναφέρονται στην παιδική μου ηλικία. Είναι λίγο εγώ, λίγο από αυτά που παρατήρησα, λίγο η Άγκυρα, λίγο η δεκαετία του 90, λίγο το υποσυνείδητο και οι προσδοκίες μου.
Δ: Σε μία από τις ιστορίες είσαστε ερωτευμένος με την ίδια κοπέλα με τον φίλο σας. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο;
Ε- Ο Μεχμέτ δεν υπάρχει. Αλλά στο γυμνάσιο, δεν είναι δυνατόν να μην ερωτευθείς το ίδιο κορίτσι με κάποιον φίλο. Φυσικά υπήρχαν παρόμοιες καταστάσεις .
Δ: Η ιδέα του περιοδικού πως προέκυψε;
Ε- Παρακολουθώ πολύ στενά εδώ και 20 χρόνια τα περιοδικά της Τουρκίας και την αγορά των εκδόσεων περιοδικών. . Δεν χάνω τα λογοτεχνικά , τα χιουμοριστικά και τα ιστορικά περιοδικά  . Έχω ένα παλιό φίλο από την Άγκυρα τον Yasin Öksüz, με τον οποίο πάντα μιλούσαμε για την έκδοση ενός περιοδικού. Αλλά δεν συνέβαινε ποτέ. Αργότερα μια μέρα  έγινε πραγματικότητα. Αποφάσισε την έκδοση του περιοδικού Kafasına Göre, ένα περιοδικό  που ο καθένας θα μπορεί να γράφει τις σκέψεις του. Άνθρωποι από διαφορετικά επαγγέλματα και διαφορετικά μέρη επικοινώνησαν μαζί μας ή επικοινωνήσαμε εμείς μαζί τους και έχουν γράψει από το πρώτο τεύχος. Και γω γράφω. Στην αρχή ξεκίνησε σαν ένα μικρό περιοδικό αλλά αργότερα έγινε μεγαλύτερο.
Δ: Γράφεις κάτι για σένα;
Ε: - Υπάρχουν γραπτά από την εποχή που ήμουν στο Πανεπιστήμιο. Εκείνη την εποχή υπήρχε γύρω μου μια ατμόσφαιρα που με έκανε να αισθάνομαι καλά και έγραφα. Όλα τα παλιά μου γραπτά βγήκαν από το ντουλάπι και τα ξεσκόνισα. Το  άρθρο μου στο πρώτο τεύχος ήταν μια ιστορία που έγραψα όταν ήμουν 21 χρονών. Αργότερα ξεκίνησα να γράφω νέες ιστορίες. Παρατήρησα ότι τα χρόνια δεν άλλαξαν τον τρόπο που έγραφα παλιότερα. Λες και είμαι 21 χρονών, όταν πιάνω το στυλό, πάλι με τον ίδιο τρόπο γράφω. Στην πραγματικότητα είναι οι εμπειρίες ενός αγοριού η ενός νεαρού άντρα. Θέλω να τα συγκεντρώσω όλα σ ένα βιβλίο.
Δ: - Γιατί είσαι τόσο κολλημένος με την παιδική σου ηλικία και την εφηβεία?
Ε: - Η εφηβεία μου ήταν πολύ αφελής και όμορφη. Ίσως επειδή πέρασε πολύ όμορφα, γι΄αυτό γυρνάω τόσο πολύ γύρω απ’ αυτή.
Δ: - Πώς γίνεται να είναι όμορφη η εφηβεία;
Ε: - Θα μπορούσα να έχω μεγαλώσει σ ένα πολύ κακό περιβάλλον και να έχω υποφέρει. Δεν ήταν έτσι . Υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο που έχουν προβλήματα στην εφηβεία. Αν το ψάξεις λίγο όταν βλέπεις έναν δυστυχισμένο ενήλικα , θα δείς ότι τα προβλήματα δημιουργήθηκαν στην εφηβεία. Εγώ δεν είμαι έτσι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εφηβεία είναι μια περίοδος αξεπέραστη για μένα.
Δ: - Το γράψιμο είναι ένας τρόπος να εκφράζεσαι;
Ε: -Μοιράζομαι τα συναισθήματά μου για την ζωή. Όλοι είναι δυστυχισμένοι και  διαμαρτύρονται για κάτι. Όλοι είναι μόνοι. Βρήκα τη λύση δίνοντας προσοχή στο παιδί μέσα μου. Δεν μου αρέσει να είμαι λυπημένος. Σε τέτοιες καταστάσεις, νομίζω ότι πρέπει να βρούμε κάτι ή να ακολουθήσουμε ένα συναίσθημα. Προσθέτοντας τα οφέλη και τις ανάγκες της σύγχρονης ζωής με τη δική μας ζωή, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε πρωτόγονα όντα. . Όλοι ζούμε σ αυτή τη χώρα. Ήταν τα 80s καλά; Όχι . Ήταν αφελή, αλλά δύσκολα χρόνια. Ήταν τα 90s καλά; Δεν ήταν καθόλου ευχάριστα.
Δ: - Δεν λαχταράς το παρελθόν;

Ε- Τα άρθρα μου αναφέρονται στο παρελθόν αλλά με μια λαχτάρα για το μέλλον. Είμαστε σε αναζήτηση της σύγχρονης ζωής και αναπολούμε την παλιά. Το παρελθόν είναι πολύ σπουδαίο, αλλά δεν κολλάω σ’ αυτό.  Ο σύγχρονος τρόπος ζωής προσφέρει πράγματα αλλά και παίρνει και αυτά που παίρνει σκέφτομαι περισσότερο. Εγώ δεν είμαι παθιασμένος από τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Δεν συζητάω μόνο για smartphones και social media. Mιλώ για τα συναισθήματα. To να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον, το να αισθανθούμε ο ένας τον άλλον δεν είναι τόσο εύκολο πια. Υπάρχουν στιγμές στη ζωή, που είναι πολύτιμες. Σαν παιδιά διασκεδάζαμε και είμασταν ευτυχισμένα, τώρα υπάρχει δυσκολία και απόσταση μεταξύ μας. Αυτά  σκέφτομαι. Έχει να κάνει με το παιδί μέσα μας .
Δ- Όταν κουβεντιάζεις με τους φίλους σας ψάχνεις το κινητό σου τηλέφωνο;
Ε:- Αν τρώμε η κουβεντιάζουμε, το γυρίζω ανάποδα και δεν το κοιτάω. Αν το κάνει κάποιος απέναντι μου με άσχημο τρόπο , με ενοχλεί. Δεν είναι μια ασεβής συμπεριφορά? Αυτό σημαίνει ότι το πρόσωπο απέναντι μου η είναι με μένα η είναι μ αυτόν που ανταλλάσσει μηνύματα. Αυτό είναι το πρόβλημα του σύγχρονου ανθρώπου, δεν ξέρουμε που βρισκόμαστε. Μερικές φορές στο σπίτι μου κλείνω το τηλέφωνο δύο ή τρεις ώρες.
Δ: Με όποιον μιλάω για σένα, το πρώτο πράγμα για το οποίο αναρωτιούνται είναι γιατί δεν σε βλέπουν σε γνωστά μέρη.

Ε :Αυτό σημαίνει ότι δεν ανταποκρίνομαι στις προσδοκίες τους. Ποιες είναι οι προσδοκίες τους; Αν περιορίζαμε τους εαυτούς μας σε μερικά μέρη στην Πόλη, τότε θα ήταν άδικο για τους ανθρώπους που δεν πάνε σε αυτά τα μέρη. Ζω στην Ανατολική πλευρά. Κανονίζω τη ζωή μου σύμφωνα με τη ζωή εκεί. Ισως αν έμενα στην Ευρωπαϊκή πλευρά να πήγαινα στην παραλία του Μπεμπέκ.

Δ: Δεν σε βλέπουμε με κάποια κοπέλα. Η προσωπική σου ζωή είναι πολύ μυστηριώδης.

Ε: Θα το βλέπατε αν είχα κοπέλα. Δεν θα το έκρυβα αν ήμουν σε τέτοια σχέση.

Δ : Στη νέα σου σειρά, παίζεις έναν άνθρωπο ο οποίος φυλακίστηκε για 11 χρόνια. Είναι δύσκολο για έναν ηθοποιό;

Ε: Είναι δύσκολο. Ήταν πολύ δύσκολο για μένα να καταλάβω τι έχει περάσει. 11 χρόνια είναι ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι ένας άνθρωπος που πήγε άδικα στη φυλακή σε πολύ νεαρή ηλικία. Είναι ένας λαμπρός νεαρός άνδρας που είχε όνειρα και πίστευε στο μέλλον. Όταν συμβαίνει κάτι σε ανθρώπους σαν εμάς που πιστεύουμε στην ορθολογική σκέψη,  σε ορισμένες έννοιες και στο δίκαιο, τα τραύματα και τα κρίσιμα γεγονότα που ζούμε βαραίνουν περισσότερο από ό,τι σε άλλους ανθρώπους που δεν πιστεύουν σε αυτές τις έννοιες.

Δ: Είναι διαφορετικός από τους χαρακτήρες που έπαιξες πριν;

Ε: Οι χαρακτήρες μου έχουν σημεία καμπής. Τα γεγονότα τους άλλαξαν. Στη  «Φατμαγκιούλ» ο χαρακτήρας ήταν διαφορετικός πριν και μετά το βιασμό και ερωτεύτηκε. Στο «Διαμάντια και έρωτας- Kara Para Ask» ο χαρακτήρας του Ομέρ ήταν διαφορετικός από πριν όταν έμαθε ότι ο αδελφός του ήταν ο δολοφόνος. Και αυτό είναι το σημείο καμπής για τον Daghan. Οι έννοιες που πίστευε και είχαν αξία στη ζωή του θα αλλάξουν: οι φίλοι του, η δουλειά του, η δύναμή του, η αντίληψή του για τη ζωή.

Δ: Φαίνεται ότι ο Νταχάν θα είναι διχασμένος ανάμεσα στην αγάπη της ζωής του την  Beril που τον άφησε όταν μπήκε φυλακή και στη Selvi που τον έσωσε από τη φυλακή. Αυτό θα συμβεί;

Ε: Κι εγώ αναρωτιέμαι ποια πορεία θα επιλέξει ο Daghan αφού αφεθεί ελεύθερος από τη φυλακή. Η απάντηση είναι στο σενάριο που η σεναριογράφος μας Elif Usman θα γράψει. Νομίζω ότι θα ήταν ωραίο αν ο Daghan βρει την αγάπη, ενώ ψάχνει για την αλήθεια.

Δ: Δεν έχεις χρόνο για ταινίες όπως έχεις για τηλεοπτικές σειρές. Όμως, η καριέρα σου ξεκίνησε με μια καταπληκτική ταινία το «Kader- Destiny».

E: Αυτή είναι μια προτίμηση που σχετίζεται με τις δουλειές. Αν υπάρχει ένα σενάριο που μου αρέσει ή το βρίσκω ενδιαφέρον, μου αρέσει να γυρίζω μια ταινία κάθε χρόνο. Σαν άτομο που του αρέσει ο κινηματογράφος, αντιλαμβάνομαι ότι πρέπει να είμαι πιο παραγωγικός σε αυτόν τον τομέα. Είναι όλα σχετικά με τις ιστορίες. Και ενώ γυρίζω  μια τηλεοπτική σειρά, είναι πολύ δύσκολο να κάνω ταινία.

Δ: Παίζεις ρόλους που  υποδύεσαι ερωτευμένους άντρες. Ξέρω ότι τηλεοπτικό κοινό θέλει να δει έρωτα, αλλά είσαι χαρούμενος γι 'αυτό;

Ε: Οι  χαρακτήρες μου δεν ήταν ποτέ οι άνδρες που ερωτεύονται και χαράζουν τα ονόματά τους σε ένα δέντρο. Ο έρωτας  ήταν απλά άλλο ένα στοιχείο στην ιστορία. Πάντα ήμουν ένας άνθρωπος συγκρουόμενων, δύσκολων και τραυματικών σχέσεων. Προτιμούσα πάντα αυτό το είδος των χαρακτήρων. Οι θεατές μπορούν να σε αγαπούν σαν ένα χαρακτήρα, αλλά μπορούν να σε αγαπούν και σαν έναν άλλο χαρακτήρα. Δεν μπορώ να αρνηθώ ότι το κοινό περιμένει τον έρωτα  και ο έρωτας κάνει τα πάντα πιο όμορφα.

Δ: Οι θαυμαστές σου είναι παροιμιώδεις. Είναι απίστευτοι. Νομίζω ότι έχεις μια πολύ ενεργή βάση θαυμαστών σε σύγκριση με άλλους ηθοποιούς -σταρ.

Ε: Τους ευχαριστώ. Δεν έχω την ευκαιρία να τους ευχαριστήσω αφού δεν χρησιμοποιώ τα social media. Θέλω να τους ευχαριστήσω εδώ. Απλά κάνω τη δουλειά μου. Δεν χρησιμοποιώ τα social media, δεν ποστάρω φωτογραφίες μου, και δεν επικοινωνώ με αυτούς. Όμως, εξακολουθώ να πιστεύω ότι αυτό που κάνουν είναι πολύ πολύτιμο. Αυξάνονται σε αριθμούς και οργανώνουν φιλανθρωπικές δραστηριότητες για λογαριασμό μου. Αυτά είναι πολύ σπουδαία. Πέρυσι, μερικοί από τους θαυμαστές μου με επισκέφθηκαν. Ήταν τα γενέθλιά μου. Συναντήθηκαν μεταξύ τους  και έγιναν φίλοι.Ταξίδεψαν. Αυτό με έκανε πολύ ευτυχισμένο.

Δ: Με ποιόν μένεις; Τι είδους ζωή κάνεις;

Ε: Ζω με τον αδελφό μου. Ζούμε μια χαρούμενη και απλή ζωή.

Δ: Τι έχεις περισσότερο στο σπίτι;

Ε: Βιβλία και ταινίες. Τώρα πια όμως βλέπω ταινίες σε πλατφόρμες.

Δ: Ποιος αγοράζει τα ρούχα σου;

Ε: Εγώ το κάνω. Δεν μου αρέσουν τα ψώνια. Βαριέμαι εύκολα . Αγοράζω το πρώτο πράγμα που βλέπω και το φοράω. Δεν ανησυχώ για την εικόνα μου. Υπάρχουν πράγματα που αγαπώ και υπάρχουν πράγματα που δεν θα φόραγα ποτέ. Δεν μπορείς ποτέ να με κάνεις να φορέσω ένα  λευκό παντελόνι. Δεν μου αρέσουν τα  χρωματιστά τζιν. Προτιμώ την απλότητα.

Δ: Όταν δεν έχεις γυρίσματα πως περνάς τις μέρες σου;

Ε: Δεν έκανα τίποτα για 1.5 χρόνο. Ασχολήθηκα με το περιοδικό. Έκανα διακοπές, πήγα στο εξωτερικό. Την περίοδο του Κara Ρara Αsk  δούλεψα πολύ έντονα. Δεν είχα χρόνο για κοινωνική ζωή, για τους φίλους μου, για μένα. Αφού τέλειωσε κατάλαβα ήταν τόσα πολλά αυτά που έπρεπε να κάνω. Πρώτα πέρασα χρόνο με τον εαυτό μου. Υπήρχαν τόσα πολλά πράγματα που έπρεπε να διαβάσω ή να παρακολουθήσω. Αυτό έκανα. Όταν εργάζομαι, δεν έχω πρόβλημα με το να είμαι απασχολημένος ή κουρασμένος. Αλλά, όταν είμαι σε διακοπές, μου αρέσει να σκοτώνω τον χρόνο μου. Δεν είμαι ένα άτομο που σχεδιάζει την ημέρα του. Είμαι πολύ καλός στο να σκοτώνω τον χρόνο και το απολαμβάνω. Ποτέ δεν σκέφτομαι «Δεν έκανα τίποτα σήμερα.» Μου αρέσει να είμαι μόνος. Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που θέλουν να χρησιμοποιούν το χρόνο τους αποτελεσματικά. Δεν είμαι ένας από αυτούς. Μερικές φορές μπορώ να καθίσω σε ένα μέρος  για τρεις ώρες. Αν πηγαίνω κάπου με το αυτοκίνητο και εκεί μπορεί να έχει πολλά πράγματα να δω, αλλά αν δω ένα ωραίο καφέ, ενώ είμαι στο δρόμο μου, μπορεί να καθίσω σε αυτό το καφέ για ώρες και να επιστρέψω χωρίς να δω αυτά τα πολλά.

Δ: Τι κάνεις αν βαριέσαι ή είσαι μελαγχολικός;

Ε: Διαβάζω. Αυτό με κάνει να νιώθω καλά. Δεν προσπαθώ να είμαι με τους φίλους μου, γιατί θα ήταν άδικο για αυτούς. Αν είμαι πολύ μελαγχολικός, κοιμάμαι.

Δ:Σου αρέσει να πηγαίνεις στο Κας και να κάνεις καταδύσεις. Έγινε  ρουτίνα της ζωής σου;

Ε: Έγινε τα καλοκαίρια. Είναι ένα μέρος που πάω με τους φίλους μου και περνάω χρόνο κάποια διαστήματα. Προτιμώ να κάνω κατάδυση αντί να είμαι σε μια ξαπλώστρα. Είναι πολύ  ωραίο να αναπνέεις κάτω από το νερό.

Δεν χρειάζεται να κοιτάξεις στα μάτια κάποιου για να τον παρατηρήσεις. Όταν κάνεις αυτό το επάγγελμα, αναπτύσσεις ένα αντανακλαστικό. Αντιλαμβάνεσαι αμέσως, αν οι άνθρωποι σε κοιτάζουν ή αισθάνεσαι τι είδους αντίδραση έχουν. Το πίσω μου μάτι είναι ανοιχτό τώρα (Γελάει). Βρισκόμαστε σε ένα γεμάτο καφέ και κανείς δεν ενδιαφέρεται για μας. Το περισσότερο που θέλουν να κάνουν είναι να τραβήξουν μια φωτογραφία μαζί σου ή να μιλήσετε λίγο.

Engin Akyurek meets TV viewers as Daghan in “Until Death” which is the new TV series for atv channel. He wasn’t around for quite some time. But he wasn’t idle; he started doing magazine publishing. Akyurek, who publishes a magazine in Ankara with his friends, writes and interviews other people for the same magazine. Akyurek who plays a man in love in TV series says: “I’ve been always the man of conflicting, tough, and traumatic relationships. Audience always expects to see love and love makes everything beautiful.”
Türkçe: http://www.sabah.com.tr/…/ask-icine-girdigi-her-seyi-guzell…
We would meet Engin Akyurek on a day when the snow started melting and we enjoyed feeling the warmness of the sun on our skin. We are sitting with his agent Ozlem Durak at the patio of a café and there are two young women sitting at a table across ours. He is not still around. But the looks of those young women change and their eyes start shining. Then I understand that Engin Akyurek is coming. I am not mistaken. He comes to our table with a big smile on his face. He has this kind of effect.
He quickly climbed up the ladder of success while winning people’s hearts, especially women’s. Each time he played in a TV series or a film, he gained appreciation of different audience.
Foreign Groom, If I Were A Cloud, What is Fatmagul’s Fault?, Dirty Money Love… Zeki Demirkubuz’s movie Destiny and A Small September Affair… He has accomplished a lot in a long time, hasn’t he? This time, Engin Akyurek will be on atv. We meet him in a very crowded place for the TV series “Until Death”. People who see him want to look at him once again. However, he is very comfortable. He got used to it. He tells us “People look at me once and they go on with their own business. If I sat here for hours, they wouldn’t even remember that I was here.” I say to myself “Come on…” I want to talk to him about different things. I find out that he has been publishing a magazine with his friends and has also been a writer for the same magazine. They had 12 issues until now. Even though he doesn’t tell personal stories, you can find traces of his life in those stories. We start our chat talking about the magazine.
- You write in a magazine named “Kafasina Gore”. You were there since the beginning, even during its forming stage. How did you come up with this?
- Have you read my articles? How did you find them? I wonder your objective opinion.
- I read all of them. I imagined you as a silent, shy, and mysterious person before. But now, I think you are actually very different than that image and you are very attached to the period before 18 years of age. Am I wrong?
- Yes, it is a very special period for me. There are some fictional parts in those articles as if I talk about myself. It is not my exact childhood. It is a little bit about me, a little bit about my observations, Ankara, 90s, my subconscious, and my expectations
- In one of your stories, you had talked about your friend who fall in love with the same girl. Doesn’t he exist?
- Mehmet doesn’t exist. However, it is impossible for you and your friend to fall in love with the same girl if you ever attended a high school. Of course, such kind of situations happened.
- How did you come up with the magazine idea?
- I have devotedly been following the magazines and magazine publishing in Turkey for 20 years. I never miss literature, humor, or history magazines published. I have an old friend from Ankara, Yasin Oksuz… We always talked about publishing a magazine among each other. But it never happened. Then it became true one day. He decided to publish a magazine named “Kafasina Gore” and he thought that it would be a platform where everybody could write. People from different groups or occupations who reach us or whom we reached out have been writing since our first issue. I write, too. First, it was thought to be a small-scale magazine but I encouraged them to think big.
- Is writing for you?
- I have things that I wrote since my college years. During those days, my circle was like that and I felt good when I wrote. All of my articles came out from that closet and I dusted them off. My first article in our first issue was a story that I wrote when I was 21 years old. Then I started writing new ones. I realized that years haven’t changed the things that I wrote earlier. I still write about the things that I wrote when I was 21 years old. Maybe, I am incapable of telling something else. Actually, the common point of all my writings are the experiences of a young boy or a young man. I want to collect them in a book.
- Why are you so attached to your childhood or young years?
- My puberty was very naïve and beautiful. Maybe, that’s why I can easily make a fun of that period.
- How can puberty be beautiful?
- Well, I could have grown up in a very bad environment and I could have suffered a lot. Mine was not like that. I also had those adolescent problems that every three billion men in this planet had; some biological problems, ordinary adolescent stages like inconsistency between your mind and your body. When you see an unhappy person in your adult life, if you dug inside that person’s mind a little bit more, you would see that he or she had problems in his or her puberty. Mine is not like that. Therefore, puberty was a fun period that I can joke about.
- Is writing a tool to express yourself?
- I share my feelings about life. I am communicating my feelings. Everybody is unhappy and does complain about something. Everybody is lonely. I find my solution by paying attention to the child in me. I don’t like being regretul. In such situations, I think that I need to find something or go after a feeling. Adding the benefits and needs of modern life to our own life, we shouldn’t forget that we are primitive beings. We always aggrandize the past but I am not like that. We all have been living in this country. Were 80s beautiful? No. They were naïve but difficult years. Were 90s beautiful? They weren’t pleasant at all.
- So you don’t long for the past, then?
- My writings are about the past with a longing for the future. We are in search of something in modern life and we do this in our past. The past is very precious for me but I don’t live in the past. Modern life presents some things but it also takes away many things from you and those things taken away are what I think about the most. I am not just talking about smart phones or social media. I am talking about feelings as well. To understand each other, to feel each other is not that easy any more. There are some moments in life which are very precious. While you had a lot of fun and were happy when you were a child, why are we so tough and distant in our relationships? I keep thinking about these. They are related to child in us. ..
- So, don’t you check your phone while you are chatting with your friends?
- If we are eating or chatting, I put it down and don’t check it. And if someone did it in a manner that would disturb me, I would get annoyed. Don’t you think that is disrespectful? That means that his person is neither with me nor with the other person whom s/he is texting. That’s the problem of modern people. We don’t know where we are. Sometimes, I turn my phone off at least two-three hours when I am at home.
- Whomever I talk about you, the first thing they wonder why they don’t see you around.
- That means I don’t meet their expectations. What are their expectations? If we limit ourselves with a couple of venues in Istanbul then it will be unfair to people who don’t go those places at all. Actually, I am around and I live in Anatolian side of Istanbul. I built my life according to life here. If I lived in European side, maybe, I would run in Bebek coast.
- We don’t see you with a girlfriend. Your private life is very mysterious.
- You would see if I had a girlfriend. I wouldn’t hide if I was in such a relationship.
- In your new series, you are playing a man who imprisoned for 11 years. Is it hard for an actor?
- It is hard. It was very difficult for me to understand what he had been through. 11 years is a very long time. He is a person who unjustly went to prison at a very young age. He is a bright young man who had dreams and he believed in the future. When something happens to people like us who believe in rational thought, certain concepts and law, the traumas and the breaking points that we live through are heavier than other people who don’t believe in those concepts.
- Is he different than the characters you played before?
- My characters had breaking points. Events changed them. In “What is Fatmagul’s Fault?” the character was different before and after the rape and falling in love. In “Dirty Money Love”, he Omer’s character was different before and after he learned that his brother was a murderer. And This is a big breaking point for Daghan’s breaking point here is. The concepts that he believe in and valued in his life will change; his friends, his job, his strength, his perception of life.
- It seems like Daghan will be torn between love of his life Beril who left him when he went to prison and Selvi whom he saved him from prison. Is this going to happen?
- I also wonder which direction Daghan will take after he was released from prison. The answer is in the scenario that our scenarist Elif Usman will write. I think it would be nice if Daghan find love while searching for the truth.
- You don’t have time for movies as you do for TV Series. But, your career started with a an awesome movie named “Destiny.”
- This is a preference related to projects. If there is a scenario that I love or I find interesting, I love to shoot a movie every year. As a person who like cinema, I realize that I need to be more productive in this sector. It’s all about stories. And while I am shooting a TV series, it is very hard to make a movie.
- You’ve been typecast as a man in love. I know that TV audience want to see love but are you happy about this?
- My characters were never like men who fall in love and engrave their names on a tree. Love was just another element in the story. I have always been a man of conflicting, though, and traumatic relationships. I always preferred those kind of characters. Viewers can love you as one character but they can love you as another character as well. I can deny that audience expects love and love makes everything more beautiful.
- You fans are proverbial. They are unbelievable. I think you have a very active fan base compare to other stars.
- I thank them. I don’t get a chance to thank them since I don’t use social media. I want to thank them here. I am just doing my job. I don’t use social media, don’t share my pictures, and I am not in correspondence with them. But, I still think that what they do is very precious. They are increasing in numbers and they are organizing philanthropic activities on behalf of me. These are very precious. Last year, some of my fans visited me at set. It was my birthday. They met each other because of me and became friends. They were traveling. This made me very happy.
- Who do you live with? What kind of life do you have?
- I live with my brother. We have a very happy and simple life.
- What do you have the most at home?
- Books and movies. But I watch movies from available platforms now.
- Who does buy your clothes?
- I do. I don’t like shopping. I get bored easily. I buy the first thing I see and wear it. I am not worried about my image. There are things that I love and things that I would never wear. You can’t never make me wear a white pant. I don’t like colored jeans. I like simplicity.
- When you don’t shoot TV series, how to you spend your days?
- I haven’ done for 1.5 years. I concerned myself with the magazine. I took some vacation time and went abroad. I had worked hard during Dirty Money Love. I didn’t have time for my social life, for my friends or for myself. When it was over, I realized that there were so many things that I had to do. First, I spent some time with myself. There were so many things that I need to read or watch. I did those. When I am working, I don’t have a problem with being busy or being tired. But, when I am on vacation, I like killing time. I am not a person who plans his day. I am very good at killing time and I enjoy it. I never think “I haven’t done anything today.” I enjoy being lonely. There are some people who want to use their time efficiently; I am not one of them. Sometimes I can sit in a place for three hours. If I am going somewhere by car and that somewhere may have so many things to see but if I see a nice café while I’m on my way, I may sit in that café for hours and come back without seeing those must-see places.
- What do you do if you are bored or too depressed?
- I read. If makes me feel good. I try not to get together with my friends because it would be unfair to them. If I am too depressed, I sleep.
- You like going to Kas and do scuba-diving. Did it become a routine part of your life?
- It did in summers. It is a place that I go with my friends and spend some time during certain periods. I rather do scuba-diving than lie on a beach chair. It is very beautiful breathe under water.
You don’t have to look into someone’s eye to observe someone. As long as you do this occupation, you develop a reflex. You immediately realize if people are looking at you or feel what kind of reaction they show. My back eye is open now (He laughs). We are in a crowded café and nobody is interested in us. The most they want to do is to take a picture with you or to chat a little.

(Thanx EAUFC for the English translation)Engin Akyurek rencontre les téléspectateurs comme Daghan dans la nouvelle série télévisée "Olene Kadar" pour la chaîne Atv. Il n'était pas là depuis un certain temps. Mais il n'était pas inoccupé; Il a commencé à publier un magazine. Akyurek, qui publie un magazine à Ankara avec ses amis,il écrit et il interviewe d'autres personnes pour le même magazine. Akyurek qui joue un homme amoureux dans les séries télévisées dit: “J'ai toujours été l'homme des relations conflictuelles, difficiles et traumatisantes. Le public attend toujours à voir l'amour et l'amour rend tout beau.”
Nous avons rencontré Engin Akyurek un jour où la neige a commencé à fondre et nous avons apprécié sentir la chaleur du soleil sur notre peau. Nous sommes assis avec son agent Ozlem Durak au patio d'un café et il y avait deux jeunes femmes assises à une table à travers la nôtre. Il n'est pas encore là. Mais les regards de ces jeunes femmes changent et leurs yeux commencent à briller. Alors je comprends qu'Engin Akyurek arrive. Je ne me trompe pas. Il vient à notre table avec un grand sourire sur son visage. Il a ce genre d'effet.
Il a rapidement grimpé l'échelle de la réussite tout en gagnant les cœurs des gens, en particulier des femmes. Chaque fois qu'il jouait dans une série télévisée ou un film, il a gagné l'appréciation du public différent.
“Yabanci Damat”, “Bir Bulut Olsam”,”Kara Para Ask”, le film “Kader” de Zeki Demirkubuz et “Bi kucuk Eylul meselesi”… Il a beaucoup atteint en longtemps, n'est-ce pas? Cette fois, Engin Akyurek sera sur Atv. Nous le rencontrons dans un endroit très fréquenté pour la série télévisée "Olene Kadar". Les gens qui le voient veulent le regarder encore une fois. Cependant, il est à l'aise. Il s'y est habitué. Il nous dit: “Les gens me regardent une fois et ils continuent leur propre travail. Si je me suis assis ici pendant des heures, ils ne se souviendront même pas que j'étais ici.” Je me dis “Vas-y... “ Je veux lui parler des choses différentes. Je découvre qu'il a publié un magazine avec ses amis et il a également été écrivain pour le même magazine. Ils avaient 12 numéros jusqu'à présent. Même s'il ne raconte pas des histoires personnelles, vous pouvez trouver des traces de sa vie dans ces histoires. Nous commençons notre conversation en parlant du magazine.
Journaliste: Vous écrivez dans un magazine nommé "Kafasina Gore". Vous étiez là depuis le début, même pendant sa phase de formation. Comment avez-vous  décidé cela?
Engin: Avez-vous lu mes articles? Comment les avez-vous trouvés? Je me demande pour votre opinion objective.
J: Je les ai tous lus. Je vous ai imaginé comme une personne silencieuse, timide et mystérieuse auparavant. Mais maintenant, je pense que vous êtes réellement très différent de cette image et que vous êtes très attaché à la période avant l'âge de 18 ans. J’ai tort?
E: Oui, c'est une période très spéciale pour moi. Il y a des parties fictives dans ces articles comme si je parlais de moi-même. Ce n'est pas mon enfance exacte. C'est un peu sur moi, un peu sur mes observations, sur Ankara, sur les années 90, sur mon subconscient, et sur mes attentes.
J: Dans une de vos histoires, vous aviez parlé de votre ami qui tombe amoureux de la même fille. N'existe-t-il pas?
E: Mehmet n'existe pas. Cependant, il est impossible pour toi et ton ami de tomber amoureux  avec la même fille si tu es allé au lycée? Bien sûr, ce genre de situations se sont produites.
J: Comment avez-vous trouvé l'idée du magazine?
E: J'ai suivi avec dévouement les magazines et les éditions des magazines en Turquie depuis 20 ans. Je ne manque jamais de littérature, d'humour ni les magazines d'histoire. J'ai un vieil ami d'Ankara, Yasin Oksuz ... Nous avons toujours parlé de la publication d'un magazine entre nous. Mais cela ne s'est jamais produit. Puis il est devenu vrai un jour. Il a décidé de publier un magazine nommé "Kafasina Gore" et il pensait que ce serait une plate-forme où tout le monde pourrait écrire. Des gens des différents groupes ou professions qui nous ont contactés ou que nous avons contactés ont écrit depuis notre premier numéro. J'écris aussi. Tout d'abord, on pensait qu'il s'agissait d'un magazine à petite échelle, mais je les ai encouragés à penser ambitieux.
J: Vous écrivez pour vous?
E: J'ai des choses que j'ai écrites depuis mes années d'université. Pendant ces jours, mon cercle était comme ça et je me sentais bien quand j' écrivais. Tous mes articles sont sortis de ce placard et je les ai dépoussiérés. Mon premier article dans notre premier numéro était une histoire que j'ai écrite quand j'avais 21 ans. Puis j'ai commencé à en écrire de nouvelles histoires. Je me suis rendu compte que les années n'ont pas changé les choses que j'écrivais plus tôt. J'écris toujours sur les choses que j' écrivais quand j'avais 21 ans. Peut-être, je suis incapable de dire autre chose. En fait, le point commun de toutes mes écritures sont les expériences d'un jeune garçon ou d'un jeune homme. Je veux les rassembler dans un livre.
J: Pourquoi êtes-vous si attaché à votre enfance ou à votre jeunesse?
E: Mon adolescence  était très naïve et belle. Peut-être, c'est pourquoi je peux facilement me plaisanter de cette période.
J: Comment l’adolescence peut-elle être belle?
E: Eh bien, je pourrais avoir grandi dans un environnement très mauvais et j'aurais pu souffrir beaucoup. Le mien n'était pas comme ça. J'avais aussi ces problèmes d'adolescents que tous les trois milliards d'hommes sur cette planète avaient; certains problèmes biologiques, les stades adolescents ordinaires comme l'incohérence entre ton esprit et ton corps. Lorsqu’on voit une personne malheureuse dans sa vie d'adulte, si on creuse dans l'esprit de cette personne un peu plus, on verrait qu'il ou elle avait des problèmes dans son adolescence. La mienne n'est pas comme ça. Par conséquent, l’adolescence était une période amusante dont je peux me plaisanter.
J: Est-ce que l'écriture est un outil pour vous exprimer?
E: Je partage mes sentiments sur la vie. Je communique mes sentiments. Tout le monde est malheureux et se plaint de quelque chose. Tout le monde est seul. Je trouve ma solution en faisant attention à l'enfant en moi. Je n'aime pas être plein de regret. Dans de telles situations, je pense que j'ai besoin de trouver quelque chose ou essayer d’obtenir un sentiment. Ajoutant les avantages et les besoins de la vie moderne à notre propre vie, nous ne devons pas oublier que nous sommes des êtres primitifs. Nous agrandissons toujours le passé, mais je ne suis pas comme ça. Nous avons tous vécu dans ce pays. Les années 80 étaient-elles belles? Non. C'étaient des années naïves mais difficiles. Les années 90 étaient-elles belles? Elles n'étaient pas du tout agréables.
J: Vous n'aspirez pas au passé, alors?
E: Mes écritures portent sur le passé avec une aspiration d'avenir. Nous sommes à la recherche de quelque chose dans la vie moderne et nous le faisons dans notre passé. Le passé est très précieux pour moi, mais je ne vis pas dans le passé. La vie moderne présente certaines choses, mais elle enlève également beaucoup de choses de nous et ces choses emportées sont celles auxquelles je pense le plus. Je ne parle pas seulement des smartphones ou des médias sociaux. Je parle aussi des sentiments. Se comprendre, se sentir, ce n'est plus facile. Il ya quelques moments dans la vie qui sont très précieux. Quand tu t’ amusais beaucoup et tu étais heureux quand tu étais enfant, pourquoi sommes-nous si durs et distants dans nos relations? Je continue à y penser. Tout est lié à l'enfant en nous…
J: Alors, ne vérifiez pas votre téléphone pendant que vous discutez avec vos amis?
E: Si nous mangeons ou discutons, je le pose vers le bas et je ne le vérifie pas. Et si quelqu'un le faisait d'une manière qui me troublerait, je me fâcherais. Ne penses- tu pas que c'est irrespectueux? Cela signifie que cette personne n'est ni avec moi ni avec l'autre personne qu'elle est en train de texter. C'est le problème des gens modernes. Nous ne savons pas où nous en sommes. Parfois, j'éteins mon téléphone au moins deux ou trois heures lorsque je suis à la maison.
J: Qui que je parle de vous, la première chose qu'ils se demandent c’est pourquoi ils ne vous voient pas.
E: Cela signifie que je ne réponds pas à leurs attentes. Quelles sont leurs attentes? Si nous nous limitons à quelques endroits à Istanbul, alors il sera injuste pour les gens qui ne vont pas du tout à ces endroits. En fait, je suis ici et je vis dans le côté anatolien d'Istanbul. J'ai construit  ma vie selon la vie là. Si je vivais au côté européen, peut-être, je courrais dans la côte de Bebek.
J: Nous ne vous voyons pas avec une copine. Votre vie privée est très mystérieuse.
E: Vous le verriez si j'avais une copine. Je ne me cacherais pas si j'étais dans une telle relation.
J: Dans votre nouvelle série, vous jouez un homme qui a été emprisonné pendant 11 ans. Est-ce difficile pour un acteur?
E: C'est difficile. Il était très difficile pour moi de comprendre ce qu'il avait souffert. 11 ans est un temps très long.C’est une personne qui est injustement allée en prison à un très jeune âge.C’ est un jeune homme brillant qui avait des rêves et il croyait à l'avenir. Quand quelque chose arrive à des gens comme nous qui croient à la pensée rationnelle, à certaines conceptions et à la loi, les traumatismes et les points de rupture que nous vivons sont plus lourds que pour des autres personnes qui ne croient pas à ces conceptions.
J: Il est différent des caractères que vous avez joués auparavant?
E: Mes caractères avaient des points de rupture. Les événements les ont modifiés. Dans "Fatmagul”le caractère  était différent avant et après le viol et il est tombé amoureux. Dans «Kara Para Ask», Omer était différent avant et après qu'il a appris que son frère était le meurtrier. Et c'est un grand point de rupture ,pour le point de rupture de Daghan c’est ici. Les conceptions auxquelles il croit et qui sont précieuses dans sa vie changeront; ses amis, son travail, sa force, sa perception de vie.
J: Il semble que Daghan sera déchiré entre l'amour de sa vie Beril qui l'a quitté quand il est allé en prison et Selvi qui l'a sauvé de prison. Est-ce que cela va se passer?
E: Je me demande également quelle direction prendra Daghan après sa sortie de la prison. La réponse est dans le scénario que notre scénariste Elif Usman écrira. Je pense que ce serait bien si Daghan trouvait l'amour tout en cherchant la vérité.
J: Vous n'avez pas le temps pour les films comme vous le faites pour les séries télévisées. Mais, votre carrière a commencé avec un film impressionnant nommé “Kader”
E: Il s'agit d'une préférence liée aux projets. S'il ya un scénario que j'aime ou que je trouve intéressant, j'aime tourner un film chaque année. En tant que personne qui aime le cinéma, je me rends compte que je dois être plus productif dans ce secteur. Tout est question d'histoires. Et pendant que je filme une série télévisée, il est très difficile de faire un film.
J: Vous avez joué des hommes amoureux. Je sais que le public de la télévision veut voir l'amour, mais êtes-vous heureux à ce sujet?
E: Mes caractères n'étaient jamais comme des hommes qui tombent amoureux et gravent leurs noms sur un arbre. L'amour n'était qu'un autre élément de l'histoire. J'ai toujours été un homme des conflits, des difficultés et des relations traumatiques. J'ai toujours préféré ce genre de caractères. Les téléspectateurs peuvent t’ aimer comme un caractère, mais ils peuvent t’aimer aussi comme un autre caractère . Je ne peux pas nier que le public attend l'amour et l'amour rend tout plus beau.
J: Vos fans sont proverbiaux. Ils sont incroyables. Je pense que vous avez une base de fans très active par rapport à d'autres acteurs-stars.
E: Je les remercie. Je n'ai pas la chance de les remercier car je n'utilise pas les médias sociaux. Je tiens à les remercier ici. Je fais juste mon travail. Je n'utilise pas les médias sociaux, je ne partage pas mes photos, et je ne suis pas en correspondance avec eux. Mais, je pense toujours que ce qu'ils font est très précieux. Ils augmentent en nombre et ils organisent des activités philanthropiques en mon nom. C’est très précieux. L'année dernière, certains de mes fans m'ont rendu visite au set. C'était mon anniversaire. Ils se sont rencontrés en raison de moi et ils sont devenus amis. Ils ont voyagé. Cela m'a rendu très heureux.
J: Avec qui vivez-vous? Quel genre de vie avez-vous?
E: Je vis avec mon frère. Nous avons une vie très heureuse et simple.
J: Qu'avez-vous le plus chez vous?
E: Des livres et des films. Mais je regarde des films à partir de plates-formes disponibles maintenant.
J: Qui achète vos vêtements?
E: C’est moi qui le fais. Je n'aime pas faire les courses. Je m'ennuie facilement. J'achète la première chose que je vois et je la porte. Je ne suis pas inquiet de mon image. Il y a des choses que j'aime et des choses que je ne porterais jamais. Tu ne peux jamais me faire porter un pantalon blanc. Je n'aime pas les jeans colorés. J'aime la simplicité.
J: Lorsque vous ne filmez pas des séries télévisées, comment passez-vous vos journées?
E: Je n'ai rien fait pendant 1,5 ans. Je me suis occupé du magazine. J'ai pris quelques vacances et je suis allé à l'étranger. J'avais travaillé dur pendant “Kara Para Ask”. Je n'avais pas le temps pour ma vie sociale, pour mes amis ou pour moi. Quand c'était fini, je me suis rendu compte qu'il y avait tellement de choses que je devais faire. D'abord, j'ai passé du temps avec moi-même. Il y avait tellement de choses que j'avais besoin de lire ou de regarder. Je l’ ai fait. Quand je travaille, je n'ai pas de problème à être occupé ou fatigué. Mais, quand je suis en vacances, j'aime tuer le temps. Je ne suis pas une personne qui planifie sa journée. Je suis très bon à tuer mon temps et je l'aime. Je ne pense jamais "Je n'ai rien fait aujourd'hui." J'aime être seul. Il ya des gens qui veulent utiliser leur temps efficacement; je ne suis pas l'un d'entre eux. Parfois, je peux m'asseoir dans un endroit pendant trois heures. Si je vais quelque part en voiture et là il y a tant de choses à voir mais si je vois un café agréable pendant que je suis sur mon chemin, je peux m'asseoir dans ce café pendant des heures et revenir sans voir ces choses .
J: Que faites-vous si vous êtes ennuyé ou triste?
E: Je lis. Cela me fait me sentir bien. J'essaie de ne pas me rencontrer avec mes amis parce que ce serait injuste envers eux. Si je suis triste, je dors.
J: Vous aimez aller à Kas et faire de la plongée sous-marine. C’est devenu une partie habituelle de votre vie?
E: Je l'ai fait en été. C'est un endroit où je vais avec mes amis et passer un certain temps pendant certaines périodes. Je préfère faire de la plongée sous-marine que de m'allonger sur une chaise -longue. Il est très beau de respirer sous l'eau.
     ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Tu n'as pas à regarder dans les yeux de quelqu'un pour observer quelqu'un. Tant que tu fais cette profession, tu développes un réflexe. Tu te rends compte immédiatement si les gens te regardent ou tu te ressens le genre de la réaction qu'ils montrent. Mon oeil d’ arrière est ouvert maintenant (il rit). Nous sommes dans un café bondé et personne ne s'intéresse à nous. Le plus qu'ils veulent faire est de prendre une photo avec toi ou de discuter un peu.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας