Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015

Συνέντευξη στο L'Officiel Türkiye - Μάρτιος 2015
Συνήθως  επιλέγει έναν ρόλο και τον κάνει φίλο του. Κάθε απόφαση που παίρνει, σιγά-σιγά τον ανεβάζει στην κορυφή.
Είναι πολύ διαφορετικός από ό, τι εμείς τον έχουμε συνηθίσει . Το βλέμμα του είναι το ατού του και μιλάει με τα μάτια του. Είναι πολύ επιτυχημένος στην δουλειά του. Είναι επίσης πολύ τυχερός. Πάντα βρίσκει καλούς ανθρώπους να συνεργαστεί  τα τελευταία 10 χρόνια. Δεν έχει κανέναν δισταγμό να μιλήσει  για τους ανθρώπους που συνεργάζεται και για τους θαυμαστές του. Το χάρισμά του είναι το βλέμμα του. Δεν έχει συνειδητοποιήσει πόσο επηρεάζει τους ανθρώπους . Όταν είπα ότι θα μιλήσω με τον Engin Akyurek , έμαθα ότι έχει τόσους πολλούς θαυμαστές . Δεν ήξερα γι 'αυτό. Φυσικά, δεν κρύβεται ούτε σ 'αυτό. Είναι πολύ γνωστός σε όλο τον κόσμο. Ειδικά, στις Αραβικές χώρες, Αζερμπαϊτζάν, Βραζιλία, Βρετανία και  Αργεντινή, έχει  οπαδούς σε όποια χώρα μπορείτε να φανταστείτε. Είναι ένα φαινόμενο .Είναι  μακριά
από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά  μπορεί να ταρακουνήσει το Twitter μόνο με ένα του βήμα. Είτε η σειρά που παίζει , είτε ο ίδιος γίνεται trending topic  κι αυτό το καταφέρνει μόνο με το ρόλο που υποδύεται. Πρέπει να τον παρακολουθήσετε στην τηλεόραση για να καταλάβετε τι εννοώ ,γιατί όταν βρίσκεται μπροστά στην κάμερα  είναι φαινόμενο. Όλοι λένε το ίδιο πράγμα γι αυτόν τον άνθρωπο  "μιλάει με τα μάτια του". Δεν έχει σημασία αν  παίζει έναν επιληπτικό , ή έναν ντροπαλό χαρακτήρα. Κάνει πάντα πολύ καλή δουλειά. Είναι  σίγουρος για τον εαυτό του. Οι γυναίκες μπορούν εύκολα να τον ερωτευτούν , όταν χαμογελάει είναι το παιδί της διπλανής πόρτας και όταν είναι θυμωμένος, θα πρέπει να βρείτε μια γωνία για να κρυφτείτε .Είναι  γνήσιος αν και πολύ μυστηριώδης  . Όταν γνώρισα τον Engin Akyurek , δεν ήξερα  τι είδους άνθρωπος ήταν. Όμως, όταν μπήκε από την πόρτα και του έσφιξα το χέρι, μου τράβηξε την προσοχή . Όταν άρχισε η φωτογράφιση, είδα πως πήρε πολύ σοβαρά την δουλειά του, ήταν ένας επαγγελματίας. Όταν αρχίσαμε να μιλάμε, όλα ήταν εντάξει. Από εκείνη  τη στιγμή συνειδητοποίησα πόσο γνήσιος ήταν ο Engin Akyurek. Είναι   πολύ προσεκτικός στο τι θα επιλέξει να κάνει και δεν θέλει να απογοητευτεί ο ίδιος. Τα γράφω όλα αυτά με τα μάτια της γυναίκας. Έτσι κι αλλιώς,  είναι ένας από τους πιο όμορφους ηθοποιούς .


Δ: Ας πάμε πίσω στο παρελθόν. Σπουδάσατε ιστορία. Πως γίνατε ηθοποιός ; Ήταν πάντα το όνειρό σας;

EA: Με ενδιέφερε πάντα το θέατρο, από το γυμνάσιο. Έπαιζα το θέατρο και διάβαζα, αλλά δεν σκέφτηκα ποτέ ότι θα κάνω αυτή τη δουλειά στην ζωή μου. Δεν νομίζω ότι τις πραγματικές επιλογές μας τις κάνουμε όταν είμαστε 16 ή 17 ετών .Εάν κοιτάξετε γύρω, κανείς δεν κάνει τη δουλειά που σπούδασε. Θυμάμαι πάντα τα λόγια του Cetin Altans για την Τουρκία "μια χώρα χωρίς επάγγελμα». Όταν ήμουν στο κολέγιο ενδιαφερόμουν για τη λογοτεχνία και την ιστορία .Στο δεύτερο έτος στο κολέγιο, άρχισα να σπουδάζω θέατρο. Εκείνη την εποχή, συνειδητοποίησα ότι το πραγματικό μου ενδιαφέρον ήταν να γίνω ηθοποιός.
Δ : Τι άλλαξε αυτά τα δύο χρόνια και αποφασίσατε να γίνεται ηθοποιός;
EA: Δεν μπορώ να το εξηγήσω . Νομίζω ότι η ίδια η ζωή σε επηρεάζει, όσο περνούν τα χρόνια αποκτάμε περισσότερη εμπειρία από τη ζωή. Η σκέψη του ανθρώπου για το μέλλον γίνεται επίσης πιο σαφής . Τότε το κατάλαβα. Μπορώ να εκφράσω τον εαυτό μου μέσα από την  ηθοποιία. Νομίζω ότι όλοι θα πρέπει να κάνουν τη δουλειά, που τους κάνει ευτυχισμένους.

Δ: Ποιο ήταν το πιο σημαντικό πράγμα που σας κάνει ευτυχισμένο όντας ηθοποιός;

ΕΑ: Φυσικά το ότι δημιουργώ και η εμπειρία. Η αρχή της καριέρας μου ήταν πολύ ωραία. Φυσικά σημαντικό είναι και το "ταξίδι" που κάνεις και τι είδους εμπειρία αποκτάς  ενώ ταξιδεύεις . Τελικά, το επάγγελμα του ηθοποιού δεν μαθαίνεται διαβάζοντας ένα βιβλίο ή βλέποντας μια ταινία. Μαθαίνεις όσο δουλεύεις. Είσαι πάντα στο ψάξιμο.
Μαθαίνεις από τους ρόλους, που παίζεις και τους χαρακτήρες, που υποδύεσαι. Είμαι πολύ τυχερός σε αυτό το θέμα. Δούλεψα  πάντα με σωστούς και καλούς ανθρώπους και έχω μάθει από αυτούς.

Δ: Στην Τουρκία υπάρχουν ηθοποιοί που κολάνε σ' έναν  χαρακτήρα και ορισμένοι δεν θέλουν να τον αλλάξουν. Αυτό  δεν συμβαίνει μ' εσάς, επειδή κάθε χαρακτήρας που ενσαρκώνετε είναι τόσο διαφορετικός που σχεδόν σε κάνει να ξεχνάς τον προηγούμενο.

ΕΑ: Θέλω να εξελιχθώ και να είμαι σε θέση να δοκιμάζω νέα πράγματα. Φυσικά η ηλικία παίζει μεγάλο ρόλο. Όταν είσαι 22 παίρνεις άλλες αποφάσεις κι άλλες όταν είσαι 32. Ο τρόπος που βλέπεις τη δουλειά , ο τρόπος που την διαχειρίζεσαι αλλά και τι περιμένεις από την  ζωή, αλλάζει με την ηλικία πάρα πολύ. Έτσι επιλέγω διαφορετικούς χαρακτήρες κάθε φορά για να σταθώ μπροστά στους θεατές μου.


Δ: Όταν επιλέγετε το ρόλο, είναι διαφορετικά τα κριτήρια για μια τηλεοπτική σειρά και διαφορετικά για μια ταινία ;

ΕΑ: Στην πραγματικότητα, πρέπει να με συνεπάρει ο χαρακτήρας και να μπορώ κι εγώ να προσθέσω κάτι σ' αυτόν τον ρόλο. Φυσικά μια τηλεοπτική σειρά είναι ένα μακρύ ταξίδι, ως εκ τούτου, θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός όταν επιλέγεις  τον χαρακτήρα που πρόκειται να παίξεις. Επειδή μπορεί να χρειαστεί να πορευτείς και 2 χρόνια με τα ίδια μαλλιά και την ίδια εμφάνιση του ρόλου. Μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο την ζωή σου, μπορεί να βαρεθείς

Δ: Βαρεθήκατε ποτέ;

ΕΑ: Όχι δεν βαρέθηκα. Θα πρέπει λοιπόν να είσαι προσεκτικός όταν επιλέγεις το ρόλο, ώστε να μην ζήσεις αυτό το  συναίσθημα. Γι 'αυτό επιλέγω   χαρακτήρες, που μπορώ να είμαι φίλος μαζί τους για πολύ καιρό. Και προετοιμάζομαι για το ρόλο από πριν.

Δ: Όταν προετοιμάζεστε να παίξετε έναν νέο χαρακτήρα δουλεύετε και με τους σεναριογράφους και τους  σκηνοθέτες;

ΕΑ: Μερικές φορές. Αν είσαι στο έργο από την αρχή οι σεναριογράφοι  γράφουν το ρόλο πάνω σου ή αν η ιστορία είναι ήδη έτοιμη προσπαθείς να προσαρμοστείς .Είτε έτσι, είτε αλλιώς, εγώ προσπαθώ να καταλάβω τον χαρακτήρα και στη συνέχεια προσπαθώ να του δώσω ζωή  και να προσθέσω πράγματα από τον εαυτό μου.

Δ: Είναι η προετοιμασία  ίδια για κάθε ρόλο που παίζετε;

ΕΑ: Όχι. Διαφέρει από ρόλο σε ρόλο. Για το KPA και τον Komiser Omer, έπρεπε να μελετήσω πώς είναι να είσαι αστυνομικός και κάποια τεχνικά θέματα. Έμαθα πως είναι η καθημερινότητά τους, πως να κρατώ όπλο και πως να βάζω χειροπέδες
 Δ: Δημιουργήσατε ένα τηλεοπτικό φαινόμενο με τον χαρακτήρα του Omer Demir, αν και είναι πολύ διαφορετικός από ό,τι έχουμε συνηθίσει ως τώρα για τους χαρακτήρες των αστυνομικών. 

Ε.Α: Το έχω σκεφτεί κι εγώ. Είναι πολύ διαφορετικός από αυτούς που βλέπουμε στον δρόμο ή στις ειδήσεις ή στις σειρές και στις Αμερικανικές ταινίες. Είναι ένας πρωτότυπος χαρακτήρας . Δρα με το μυαλό και το συναίσθημα. Είναι ένας άνθρωπος της χώρας μας. Κάποιος που όλοι ξέρουμε. Ένα άτομο που επηρεάζεται από τις δοκιμασίες της ζωής και αλλάζει από όλα αυτά που έχει ζήσει. 

Δ: Πιστεύετε ότι αγαπούν κάποιον ηθοποιό ανάλογα με τον ρόλο που υποδύεται; 

Ε.Α: Το κοινό σε κρίνει ανάλογα με τον χαρακτήρα που υποδύεσαι. Για παράδειγμα τον Erol Tas, πόσοι από εμάς τον γνωρίζουμε στ’αλήθεια; Αλλά όλοι τον κατέκριναν εξαιτίας του ρόλου του «κακού» που υποδυόταν. Είναι επίσης αλήθεια και το αντίθετο , το πως το κοινό βλέπει έναν χαρακτήρα που υποδυόμαστε είναι το πως βλέπει τον ηθοποιό. Είναι ένα συναισθηματικό δούναι και λαβείν. 

Δ: Στην Τούρκικη τηλεόραση, τις περισσότερες φορές οι χαρακτήρες αγαπιούνται χάρη στους ήρωες που αγαπάνε άνευ όρων . Φαίνεται ότι όλοι οι ρόλοι που έχετε υποδυθεί είναι διαφορετικοί αλλά η ομοιότητά τους είναι ότι βάζουν τον έρωτα στο κέντρο της ζωής τους. 

Ε.Α: Υπάρχει ένα ρητό από τους προγόνους μας ... "Κανείς δεν ξέρει ποιος είναι πραγματικά πλούσιος ή ποιος πιστεύει πραγματικά στο Θεό και είναι ένας αληθινός πιστός ..»Ακριβώς όπως κανείς δεν ξέρει πόσο ένα άτομο αγαπά ένα άλλο. Μερικοί άνθρωποι αγαπούν πολύ, αλλά δεν είναι σε θέση να το εκφράσουν. Μερικοί άνθρωποι αγαπούν πιο επιφανειακά , αλλά μεγαλοποιούν τα συναισθήματά τους. Είναι πραγματικά δύσκολο να το καταλάβεις αυτό. Καθένας από τους χαρακτήρες μου έχουν αγαπήσει και προσπάθησαν να κάνουν τις γυναίκες που αγαπούν μέρος της ζωής τους με διαφορετικούς τρόπους. Αλλά, όλοι έχουν κίνητρο την αγάπη για τις γυναίκες που έχουν ερωτευτεί. Όπως γνωρίζετε, εάν δεν υπάρχει ειδύλλιο, τότε δεν υπάρχει καμία μαγεία... Ακόμα και στις τις πολεμικές ταινίες, υπάρχει ρομαντισμός και αγάπη. Αυτό είναι που θέλει το κοινό, γιατί ο καθένας θέλει να αγαπηθεί. Ειδικά στις μέρες μας. Η πραγματικότητα της ζωής, οι ευθύνες, τείνουν όλο και πιο πολύ να μας απομονώνουν κάθε μέρα, και κάνουν πιο δύσκολο για εμάς να εκφράσουμε τα συναισθήματα και την αγάπη μας. Το να βλέπουν έναν χαρακτήρα στην τηλεόραση που αγαπά άνευ όρων, που θέλει κάποιον, κάποιον που παλεύει για αυτόν που αγαπά, ανεξάρτητα από τις συνέπειες είναι καλό για το κοινό. Στην πραγματικότητα, αυτό τους κάνει ευτυχισμένους.


  Δ: Στην πραγματική ζωή είστε ένας άντρας που αγαπάτε ; Ή οι ρομαντικοί άντρες που βλέπουμε να υποδύεστε είναι τελείως διαφορετικοί από εσάς; 

Ε.Α: Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ρομαντικός ή να σας δώσω παραδείγματα. Ξέρετε τον καφέ που είναι «τρία σε ένα;" Εγώ έτσι είμαι. Έχω λίγο από όλα. Όμως, μπορώ να πω αυτό. Νομίζω ότι κάθε άντρας που αγαπά μια γυναίκα θα πρέπει να την κάνει το κέντρο του κόσμου του, όπως ακριβώς και οι χαρακτήρες που παίζω. Εάν δεν μπορεί, νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα. 

Δ: Δεν είστε πολύ δημόσιο πρόσωπο. Αν ψάξουμε για νέα σας στα μέσα ενημέρωσης , δεν βλέπουμε παρά λίγα άρθρα. Παρόλα αυτά είστε ο πιο δημοφιλής ηθοποιός στα social media. Ποιο είναι το μυστικό σας; 

Ε.Α: Είμαι ηθοποιός. Κάθε πρωί ξυπνάω και πάω στη δουλειά όπως όλος ο κόσμος. Όταν έχω ελεύθερο χρόνο ζω τη ζωή μου. Δεν υπάρχει τίποτα που να κρύβω, στην πραγματικότητα, κανένα μυστικό. Έχω μια ζωή για την οποία δεν αισθάνομαι ντροπή ή αμηχανία. Με τα κουτσομπολίστικα περιοδικά και τους δημοσιογράφους τους απλά δεν έχουμε πολλά κοινά. Όμως, τα social media είναι ένας εντελώς διαφορετικός κόσμος. Δεν μπορείς να ελέγξεις τι γράφουν οι άνθρωποι για σένα, ούτε να βοηθήσεις σε ό, τι γράφουν. Αυτό είναι η πραγματικότητα. 

Δ: Υπήρχαν περίπου 10000 tweets σε έναν μήνα για εσάς. Τα παρακολουθείτε όλα αυτά; 

Ε.Α: Δεν έχω λογαριασμό στα social media. Αλλά μέσω της μανατζέρ μου στο πρακτορείο Artistanbul, παρακολουθούμε σχόλια όσο είναι δυνατόν. Ο μόνος τρόπος να είσαι κοντά στους φαν είναι τα social media. Δεν μιλάω μόνο για το Twitter, το Facebook και το Instagram αλλά υπάρχουν κι άλλα όπως φόρουμ ή sites των φαν.

 Δ: Αυτό σημαίνει ότι ξέρετε ότι σας αποκαλούν « ο άντρας με το ωραιότερο βλέμμα». Είναι χάρισμα Θεού; 

Ε.Α: Ειλικρινά δεν ξέρω. Ίσως είναι το μυστήριο της τηλεόρασης., των ταινιών ή της ιστορίας. Όταν παίζεις έναν ρόλο, το πρώτο που κοιτάνε οι θεατές είναι τα μάτια σου. Μπορείς να εκφραστείς χάρη στα μάτια σου, στις σκηνές που δεν μιλάς. Το πώς χρησιμοποιείς τα μάτια σου δείχνουν την προσωπικότητα του χαρακτήρα. Την ώρα που παίζω τον ρόλο, εκφράζω αυτόν τον χαρακτήρα. Δεν είναι κάτι που κάνω μπροστά στον καθρέφτη. Συμβαίνει αυθόρμητα. Και αυτή την στιγμή δεν συμβαίνει γιατί σας μιλάω σαν Engin. 

Δ: Όταν διαβάζετε ένα σχόλιο για εσάς, αισθάνεστε κάτι σαν: «Ω, με αγαπάνε τόσο πολύ!» Το έχετε πει ποτέ αυτό;

 Ε.Α: Εκπλήσσομαι και αισθάνομαι πολύ ευτυχισμένος. Είναι κάτι πολύ ευχάριστο, όχι μόνο όταν είσαι ηθοποιός. Ακόμα και όταν ένας φίλος λέει κάτι καλό για σένα στο τραπέζι, σε κάνει να νιώθεις πολύ ωραία. Και το να ακούς όμορφα πράγματα για τη δουλειά σου είναι πολύ όμορφο.

Δ: Πέρασαν 10 χρόνια από τότε που κερδίσατε τον διαγωνισμό. Τότε είπατε ότι πιστεύετε ότι η ζωή θα σας φέρει όμορφα πράγματα. Όλα αυτά που συμβαίνουν σας κάνουν να αισθάνεστε όμορφα; 

Ε.Α: Για μένα, το μέλλον είναι πραγματικά όμορφο, δεν είναι τρομακτικό. Πάντα σκέφτομαι ότι το αύριο θα είναι μια καλή ημέρα. Αυτό δεν το κάνω επειδή προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου ή κατά κάποιο τρόπο να με αναγκάσω να σκεφτώ θετικά. Είναι πραγματικά αυτό που πιστεύω. Μπορεί να υπάρχουν πράγματα που δεν θέλουμε να ζήσουμε στη ζωή, τα επώδυνα πράγματα . Το να μην αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε τραγωδία ή κάτι κακό είναι σχεδόν αδύνατον. Όμως, σε τέτοιες περιπτώσεις, αυτό που είναι σημαντικό είναι το πως βλέπεις τα πράγματα, πως θα λύσεις το ζήτημα, τι κερδίζεις από αυτό, πως θα το αφήσεις να επηρεάσει τη ζωή σου. Αν δούμε τα πράγματα σαν μια εμπειρία και δούμε τα θετικά, τότε τα πράγματα πάνε με αυτόν τον τρόπο. Τα αρνητικά γεγονότα είναι εμπειρίες. Υπάρχει καλό, ακόμη και στα πιο φρικιαστικά πράγματα, τουλάχιστον, έτσι είναι το πως πρέπει κανείς να βλέπει τα πράγματα. Γι αυτό , δεν αφήνω τα άσχημα να με επηρεάζουν πάρα πολύ, ή να βασανίζομαι παραπάνω από αυτά. Ονειρεύτηκα αυτό που ήθελα για τον εαυτό μου, και τώρα ζω τα όνειρά μου.

 Δ: Αν καταλαβαίνω σωστά, δεν είστε αυτός που συνεχώς σχεδιάζει ή βάζει χρονοδιαγράμματα στη ζωή του;

Ε.Α: Δεν υπάρχει τίποτα μαθηματικό ή επιστημονικό σε αυτό που κάνω. Δεν δουλεύω σε εταιρία ή τράπεζα. Ως ηθοποιός, δεν μπορώ να πω, "αυτό είναι που θέλω να κάνω, εκεί είναι που θέλω να είμαι, και για να φτάσω εκεί, θα κάνω αυτό." Το μέλλον μας μπορεί να κατευθυνθεί μόνο από τις δράσεις μας και τη ζωή μας. Το μόνο πράγμα που απαιτείται για να είσαι συνέχεια επιτυχημένος είναι το κίνητρο. Αν συνεχίσεις να έχεις κίνητρο, τότε τα πάντα μπαίνουν στη θέση τους και θα φτάσεις στο σημείο όπου θα πρέπει να είσαι.


                            -----------------------------------  He usually chooses a role and make that role his friend. Every decision he makes, he slowly climbing up to top.He is very different from what we custom too . "His gaze" is love and he talks with his eyes. He's very successful in the business. He's also very lucky. He always find good people to work with last 10 years. But he has no hesitance when he talks about good people and his fan.he's definitely a charisma with his look. He does not realize how much effect he has on human being. When I said I was at Engin Akyurek fan,I found out that he has so many fans out there. I didn't know about it. Of course, they are not hiding about this either. He's the one has been talking about it lately. He's very famous all around the World . Specially, in Arabic countries, Azerbeycan Brazil, British and Argentine, he has a fans in every country you can imagine. He's a phenomena even.He's far away from social media. You can shake the tweeters when he takes even one step. Either his series or himself is a trending topic .He is doing this only with the role he portrayed.You have to watch them on TV to understand what I'm talking about here. Because when he's behind the camera he's phenomenal. Everybody, give him a name he's man talks with "his eyes". It doesn't matter he plays epileptic men, or hesitance to talk character , he does a great job. He is very sure of himself.He can easily make women fall in love with or when he smiles he's your next-door neighbors son and when he's angry you need to find a corner to run away .He's very genuine although he is very mysterious also. Therefore, I didn't know when I met Engin Akyurek what kind of person I was meeting.Although,when he entered from the door and shake my hand his distance got my attention. However, when shooting started, I saw how he took seriously his business, he was a professional.When we start to talk everything was okay. That the time I realize how genuine Engin Akyurek was with me.He's very hopeful from future.He's very careful what you choose to do he doesn't want to be disappointed himself. But he does not realize how his gaze effect. I am writing all these from eyes of woman. After all, he's one of the most handsome actor out there .

Q: Let's go back to past You study history. How did you become a actor Did you always wanted to be actor ?

EA: I was always interested with theater since high school. I played theater and read .But, I never thought I will do this job all my life.I don't think it is real choices we make when we are 16 or 17 years old .If you look at around , nobody is doing the job which they went to school for.I always remember Cetin Altans word about this,for Turkey "no profession country " . When I was in college I was interested which literature and history.Second year in college, I started to study theater. At the time, I realized my real interest was to become an actor. What did change in that two years that you wanted to be an actor? EA:I cannot explain that feeling. I think life is effect on that, when you get older you get more experience from life. Thought of the person for future also gets clear too .I realize in that time . I can express myself becoming an actor. I think everybody should do the job, it makes them happy.

Q:What was the most important thing made you happy being an actor ?

EA: Of course producing something, and experience. Beginning of my career was very nice. Of course important how you travel to road. And what kind of experience you get while you traveling this type of roads. In the end, Being an actor cannot be learn reading a book or watching a movie. You can learn as long as you practice. You are always in shopping.
You take from the role you play and the character you ported. I'm very lucky in this topic. I always work with nice and good people and I have learned from them.
Q:In Turkey there are characters the stick on the actor and some actors does not like to change, this things are not for you, Because each character you played very different almost make you forget the previous.

EA: are usually choose to roll I want to advance myself and I will be able to try new things. Of course age is effective on this too. When you are 22 offer you get totally different with age 32 ,of course way you look at your job, way we stand in this business, and you excepted life is changed with age too . This effect of the character I choose to play and I'm always into different front of my viewers .


Q:When you choose the role is it different with the TV series and the movie character?

EA: In fact, has to make me excited and if I am going to able add anything to this role. Of pcourse TV series is a long travel , therefore you have to be very careful when you're choosing to character you're going to play. Because you have to walk around almost 2 years with the same hair same look of the character. Or if that's correct it has a negative site it may be effect on your social life. Maybe you get bored also.

Q:Did you ever feel bored?

EA: No I did not. Therefore you have to be careful when you choose the role so you don't live this kind of feeling. Therefore I choose to character ,I can be friend long time. And I get ready for role before .

Q:When you ready to play new character do you get ready with writers and directors?

EA: Sometimes if you are in the project from the beginning writers can write it for you or if the story is already done and you can manage to adjust to it . Either way, I tried to understand the character , First then I tried to give a character a life I tried to add stuff from myself.

Q:Is it preparation is same for each role you play?

EA: No. This can be a different role to role, specific to role is in the first . KPA for Komiser Omer, I needed to study how did the police should be and some technical stuff, which meaning how they do their job daily. I learned to hold onto gun and how to put handcuff on .

Q:You created a phenomena with Omer Demir character ,of course it's very different from what we customs to for police character .

EA:I thought about this too. He's very different from what we see on the street, or news or TV series or Hollywood movies. He's a very special character to himself. He acts with his mind and feeling. Which very well known for this our country. He's effected what he lives and change with them.

Q:Do you think liking some actor related role they play?

EA:people judges you the character you play with it.For example Erol Tas many of us does not know him,we can member they stoned him because of the character he played. Same thing is possible opposite character too . This means what you play effect on the fans and effects on you. This is the exchange of the feeling between the actor and the fans.

Q:In Turkish TV most of the time actors have been loved who play role of unconditional love Seems like all roles you played they are different but mean similarities is the love they put in the center of their life.

EA: as our father said money and did a legion who has it you never know like we never how much person loves somebody. Some people Laos very much but they don't make feel it. But some people allows less but they do you live high we wouldn't understand.This is like the role I play their love and life is different .in the end their motivation is woman they love.it's in the project it is no love interest can be lost. Even the war movies has a love in it .because viewers wants love everybody needs love.special of these days. In reality off life, situation in our life, rational of the situation , it's pushing us to be lonely and we are unable to express our needs. On TV series people love each other unconditionally ,wanting ,and to fighting for their love seen this type of characters make viewers happy .They happy to see these thing .

Q:In reality are you really a loving man?or the men we have been watching as a romantic role totally opposite of you ?

EA: I cannot say I'm a romantic man. Like to be different coffee altogether if I'm like one of them. I have little bit from all of them. But,I can tell you for me man who loves the woman has to put the center of his life like to character we play . If he's not doing that , there is a problem.

Q:You're very mysterious you don't give out too much we don't see much news about you ,despite all these you are the most talk man at social media what is your secret?

EA: I am an actor. Every morning I woke up I go to work as like everyone else. When I have a free time I live my life. I don't hide from anything . I have no hesitance to live my life on the street. Only, I don't come across the media. But social media is a totally different story everything goes on at social media. You cannot stop people to write stuff about you at social media that's the fact.

There was about 1000 tweets about you in one month. Are you following this?

EA: I don't have a social media account. But through to my manager at ArtIstsnbul we are following comment as much as possible . In the end only way to reach to fans is social media . I am not only talking about only Tweeter,Facebook, Instagram but there are other social media like forums and Fans site also included on this.

Q:That's mean you know they call you "best gaze man".is that God-given.

EA: honestly I did not know. Maybe it's the mystery off to TV, movies, or story. When you play a role viewers first look at the your eyes.you can express yourself because your eyes the scenes you not talking. How do you use your eyes shows characters personality .when I played the role that time I am expressing that character personality. This is not something I study front of the mirror. It's happen spontaneously. At this moment not happening because I'm talking as Engin with you .

Q:When you read the post or comment about yourself do you feel ohh "I being loved so much" Did you ever say that?

EA: I am amazed and I'm very happy too, it is very happy thing. not only to being an actor, even friend say something good about you on the table it makes you feel good,not on the personal also hearing good thing about your job it's also very good feeling too.

Q:It has been 10 years since you won the competition. At that time you said I believe my life will have good thing , all these thing are happening makes you feel good....

EA: for me is future is always beautiful. Never scare. I always feel tomorrow will be better. This is my positive talked. It's feeling. There's always negative feeling in life. That are always betting in life also. It is impossible to be don't have this. It's important thing is how you look at the life how do you see the positive and negative. If you look at the positive side of life things goes in the positive side. Negative stuff start experience. Even the betting has a good thing in it. You have to look at that way. That's why I'm not keeping to bad thing in my life.I had dream for myself better for my life and now I am living in it.

Q:My understanding is you don't live very planned life.

EA: I don't have a mathematical formula what I do .I don't work at the bank or holding who has yearly goal with plan. I am an actor I have certain goals and plans to get there for future. What we live plans are future. If you want to be successful you have to be motivated. If you focus you will see everything will go on that direction.

 (Source :EnginAkyurekUSAfans)


                                  --------------------------------- 


Il choisit des personnages et des rôles qui peuvent devenir ses amis. Avec tous les choix qu'il fait, il prend tranquillement une autre étape dans l'échelle, se rapprochant de plus en plus à l'apogée de sa carrière. Il est très différent de tous les acteurs que nous connaissons. Il regarde avec amour et parle avec ses yeux. Il est extrêmement talentueux et il a aussi de la chance. Dans sa carrière de 10 ans, il a eu l'occasion de travailler avec les meilleurs dans l'entreprise. Il n’ignore pas la chance qu'il a eue, ni les chances qu'il a eues. Il parle de ses collègues comme ses fans parlent de lui, avec admiration et respect. Il ne connaît pas les effets de ses regards charismatiques et sa grande capacité à dépeindre les émotions si facilement.

J’ai remarqué tous les fans secrets  d’Engin Akyurek quand j’ai enfin exprimé ma propre profonde admiration et mon respect pour l'acteur. Bien sûr, il ya plus de fans qui ne sont pas si secrets! Il est devenu l'un des plus parlés des  acteurs récemment. En fait, il a séduit le monde entier sous son charme. Commençant d'abord avec tous les pays arabes, puis, d’Azerbaïdjan au Brésil, d’Angleterre à Argentine, il a des fans dans presque tous les pays que vous pouvez penser. Malgré le fait qu'il reste loin des magazines, des talk-shows et des médias et il préfère vivre une vie tranquille et simple, nous pouvons définitivement dire qu'il est devenu une sensation des médias sociaux. Chaque pas qu'il fait devient un événement majeur sur Twitter. Soit lui, soit sa série parvient à devenir un “trending topic” sur Twitter chaque semaine. En outre, il fait tout cela simplement avec ses capacités d'acteur et les rôles qu'il choisit.

Pour que vous compreniez tout ce que je dis, vous devez d'abord le voir sur l'écran. Parce que c’est le type qui change quand il se met en face de la caméra. En fait, ils l'appellent «l'homme qui parle avec ses yeux. »

Quel que soit le rôle qu'il joue, que ce soit un homme épileptique, dévasté  par son amour, ou un caractère trop timide pour parler, il joue impeccablement, complètement dans le caractère. Sa confiance en soi, sa capacité à dépeindre instantanément de différentes humeurs, ses actions charmantes qui font chaque femme tomber amoureuse de  lui, ses sourires doux qui te font penser qu'il est l'un de nos propres enfants, ses crises de colère, ses coups de gueule en colère, qui te font vouloir chercher pour un coin de te  cacher tout le rend l'un des acteurs vraiment spéciaux et originaux. Malgré son comportement amical, il a l’air de tenir quelque chose, quelque chose de secret qui le rend un homme mystérieux. En raison de tout cela, je ne sais pas quel genre de personne j’allais rencontrer quand j’ ai rencontré EnginAkyurek. Il était un peu distant quand il est venu la première fois et m'a serré la main. Puis, quand le tournage a commencé, il est devenu le professionnel accompli, avec l'intention de faire de son mieux pour le rôle nécessaire. Quand nous avons commencé l'entrevue, tous les « murs » sont descendus et lui le chaud, EnginAkyurek le sympathique, l'homme qui a fait tout le monde tomber en amour avec lui sur l'écran. Il est optimiste, pensant toujours de bonnes choses à l'avenir, mais aussi celui qui choisit soigneusement ses rôles pour s’assurer qu'il n'a pas de regrets passés. Mais, il n'a pas la moindre idée de la façon dont les émotions qu'il est en mesure de présenter avec ses yeux affectent les gens. Je vous dis tout cela en tant que femme. Malgré tout, l'homme en face de moi est l'un des hommes les plus beaux et attrayants à l'écran.

J : Revenons au passé un peu. Comment un étudiant d’histoire a-t-il choisi de devenir un acteur? C’était quelque chose que vous avez toujours voulu faire?

EA: J’ai été intéressé par le théâtre depuis le lycée. J’ai eu l'habitude de jouer dans des pièces amateurs et lire divers rôles et pièces de théâtre. Je ne me voyais pas aller à une école pour me former officiellement comme acteur. En fait, je ne pense pas que les choix que nous faisons à l'âge de 16 à 17 ans avant que l'on aille même à l'université sont très réalistes. Si vous pensez cela, beaucoup de gens ne sont même pas dans le même domaine qu'ils ont étudié. Cetin Altan a dit un grand mot à ce sujet. Il appelle la Turquie "Le pays sans une carrière." Et, au lieu d'aller à l'école d'acteur, j’ai choisi d'aller à l'université et étudier quelque chose qui m’intéressait plus, soit la littérature soit l'histoire. Après mes examens, je suis allé à l'Université d'Ankara comme un étudiant de l'histoire. Ce n’est que durant ma deuxième année, je jouais dans une pièce  amateur, j’ai réalisé que je voulais devenir acteur.

J : Qu’est-ce qui a changé en deux ans et vous avez décidé de devenir un acteur?EA : C’est une émotion indescriptible. Peut-être, c’était ce que je vivais ou peut-être, quand on vieillit, on est capable de voir plus clairement ce qu’on veut faire avec sa vie. Tout semble se réunir, tes  choix actuels, ce que tu veux dans l'avenir, etc. Et, pendant ce temps, j’ai réalisé que j’étais capable d'être plus moi-même quand je jouais des rôles, que je pouvais mieux m’expliquer. Personnellement, je pense que tout le monde devrait faire ce dont on est passionnés et ce qui les rend vraiment heureux.

J : En tant qu'acteur, qu’est-ce qui vous rend le plus heureux?

EA : Oh, bien sûr la possibilité de créer, de devenir une personne différente avec chaque personnage, prendre la personnalité de chaque rôle, être quelqu'un en dehors de moi, devenir émotionnellement impliqué avec le caractère. Et, ces sentiments ne sont pas laissés à l'acteur, nous partageons, nos émotions avec le public. Leurs réponses, leur acceptation de nous comme ces personnages nous rendent aussi heureux. En outre, quand j’étais un enfant, j’avais l'habitude de me demander: «Je me demande si je peux le faire. » Etre en mesure de faire ce dont  je rêvais de faire est aussi un grand sentiment.

J : Bon, n’aviez-vous jamais peur, ou vous n’étiez pas excité, surtout au début? Surtout, compte tenu que vous êtes entré dans ce monde à travers un concours et puis vous avez trouvé vous-même parmi les grandes légendes telles que  Erdal Ozyagcilar, Sumru Yavrucuk, Zeki Alasya?

EA : Bien sûr, j’étais excité, et j’avais peur! Rien n’est venu facilement. J’avais peur d'être parmi tant de grands acteurs. Et, ce n’était pas seulement les acteurs! Il y avait un super-scénariste, un réalisateur et un producteur! Les jeunes acteurs étaient également des meilleurs! Parmi ces grands talents, il faut t’assurer que tu fais aussi bien, que tu n’as pas bousillé. Tu es  nouveau, tu vas être à la télévision pour la première fois. En outre, c’est un drame, mais avec une inclinaison comique. Pour être en mesure de présenter le drame et la comédie pour le public est extrêmement important. « Yabanci Damat »a été pour moi un test dans lequel tout a été inclus dans le rôle. C’était un grand début à ma carrière d'acteur. Mais, pour moi, comment on continue un voyage est tout aussi important que la façon dont on en commence un. Comment tu favorises toi-même, ce que tu apportes à la table, comment ce que tu produis affecte désormais ton avenir ne peut pas être ignoré. Le jeu d’acteur  n’est pas quelque chose qu'on apprend en lisant entre quatre murs, ou en regardant des films. Tu l’apprends par la pratique. Tu es toujours dans une position de donner et de prendre. Tu prends quelque chose avec toi  de chaque rôle, tous avec qui tu travailles, tu apprends par eux. J’ai été vraiment chanceux à ce sujet. J’ai toujours été en mesure de travailler avec des gens qui m’ont appris beaucoup de choses.

J : En Turquie, en général, chaque acteur a un rôle spécifique forcé sur lui par ses fans. Et, les acteurs, parce qu'ils veulent garder leurs fans heureux, gravitent généralement le même type de rôles comme avant, refusant d'aller à l'extérieur des caractères forcés sur eux. Mais, ce n’est pas le cas pour vous. Chaque rôle que vous jouez est différent, si différent que chacun d’eux fait le public oublier le caractère que vous avez joué avant.

EA : Je préfère choisir des rôles qui me font grandir et d'apprendre de nouvelles choses. Bien sûr, l’âge a un impact, aussi. Les rôles qu’on s’est offerts à 32 sont différentes des rôles offerts à 22. En outre, la façon dont je regarde la vie, à ce secteur, ce que je veux de la vie, tout  ca change comme je vieillis. Et, tout cela affecte la façon dont je joue un personnage, et tandis que j’apporte tous ces changements sur la façon dont je joue un rôle, il affecte la façon dont je rencontre l'audience, aussi.

J : Avez-vous avez de différents critères pour choisir un rôle dans un film contre un dans une série de télévision?

EA : En fait, la chose la plus importante pour les deux types de rôles est de savoir si ça m’ excite, et si je peux ajouter quelque chose au rôle ou au personnage. Depuis qu’une série de télévision est plus durable, tu dois être très prudent et très sélectif dans le choix d'un rôle dans un spectacle de longue durée. En fin de compte, tu dois vivre avec le personnage que tu joues pendant deux ans, en gardant la même coiffure, la barbe en te promenant dans les rues. S’il ya un négatif dans les rôles de télévision, c’ est qu'il peut affecter la vie sociale d'une personne. En fait, tu peux t’ennuyer avec le caractère.J : Vous vous êtes  jamais ennuyés avec un rôle?

EA : Non, jamais. Mais, c’est parce que je ne veux pas m’ennuyer que je suis très sélectif sur les rôles que je choisis de jouer. Je choisis des personnages avec lesquels je peux devenir ami pendant notre temps ensemble et je me prépare dès le début.

J : Lorsque vous vous apprêtez à jouer un nouveau rôle ou un personnage, vous préparez-vous pour ce rôle avec le scénariste et le réalisateur?

EA : Parfois, tu es impliqué dès le début, et l'écrivain écrit le scénario et le caractère avec toi à l'esprit. Parfois, tu as à prendre un rôle pré-écrit et tu dois te préparer pour ce caractère. Dans les deux cas, j’essaie de comprendre l'homme qu'ils ont imaginé, alors j’essaie d'apporter le caractère à la vie en utilisant mes propres sentiments et ma personnalité, et ajouter quelque chose de moi-même au personnage.

J : A la longueur de temps vous vous préparez pour un rôle le même dans chaque cas?

EA : Non, il change d'un rôle à l’autre, d’un caractère à l’autre caractère. Les spécificités de chaque personnage ou du rôle qu’on joue sont toujours à la pointe. Dans Kara Para Ask, le caractère d'Omer est un agent de police. Pour être en mesure de jouer ce rôle, j’ai eu à connaître apprendre ce qu'est un agent de police fait, tous les détails techniques liés à un tel rôle. Quel genre de termes ils utilisent dans leur vie quotidienne, comment ils agissent pendant les interrogatoires, comment tenir une arme, comment mettre des menottes.

J : Le personnage de policier, Omer Demir, que vous jouez, est devenu un phénomène de télévision! Il est très différent de tous les caractères de la police, nous sommes habitués à voir ...

EA : Je suis d'accord avec ce que vous dites. Il n’ ya rien comme les agents de police que nous voyons dans les rues, dans les séries de télévision ou dans les films hollywoodiens. C’est un caractère original et par personne. Il a un monde qui n’appartient qu'à lui. Il agit avec son intelligence et ses émotions. C’ est un homme de ce pays. Quelqu'un que nous le savons tous, une personne qui est touchée par les épreuves de la vie et qui change en raison de tout ce qu'il a vécu.

J : Pensez-vous que la popularité d'un acteur a une incidence sur le rôle ou personnage qu'il joue?

EA : Eh bien, en fait, les gens croient que tu es  le personnage que tu  incarnes. Erol Tas ... combien d'entre nous connaissons vraiment lui? Mais, tout le monde parle de la façon dont il a été lapidé ou attaqué dans les rues en raison des rôles de « méchant » qu'il dépeint. Il est vrai aussi, comment un public voit un personnage que nous jouons est comment ils voient l'acteur. C’est un affectif de donner et de prendre ...

J : En télévision turque, il semble que les gens aiment vraiment les caractères, ceux qui aiment inconditionnellement. Vos personnages aussi, même s’ils sont très différents les uns des autres, montrent que  le caractère rend la femme qu'il aime le centre de son monde.

EA : Il ya un dicton de nos ancêtres ... "Personne ne sait qui est vraiment riche ou qui croit vraiment en Dieu et est un vrai croyant ...» Personne ne sait combien une personne aime une autre. Certaines personnes aiment beaucoup, mais ne sont pas capables de s’exprimer. Certaines personnes aiment à la légère, mais exagèrent leurs émotions. Il est vraiment difficile de comprendre cela. Chacun de mes personnages ont aimé et ont essayé de faire les femmes qu'ils aiment partie de leur vie de différentes façons. Mais, ils ont tous été motivés par l'amour pour les femmes, ils sont tombés en amour. Comme vous le savez, s’il ya la romance en cause, alors il n'y a pas de magie ... Même dans tous les films de guerre, il ya la romance et de l'amour. C’est ce que le public veut, car tout le monde veut être aimé. Surtout maintenant. Les réalités de la vie, les responsabilités, ont tendance à nous isoler de plus en plus chaque jour, et il est difficile pour nous d'exprimer nos émotions et l'amour. Voir un personnage à la télévision qui aime inconditionnellement, qui veut quelqu'un, qui se bat pour cette personne indépendamment des conséquences est bien pour le public. En fait, c’est ce qui les rend heureux.

J : Eh bien, alors? Êtes-vous vraiment un homme romantique? Ou, êtes-vous juste quelqu'un qui joue ces personnages romantiques que nous voyons à la télévision?

EA : Je ne peux pas vous dire si je suis une personne très romantique, ou vous donner des exemples. Vous connaissez le café qui est "trois en un? » Je suis comme ça. J’ai un peu de tout. Mais, je peux dire cela. Je pense que chaque homme qui aime une femme doit la faire le centre de son monde, tout comme les personnages que je joue. S’il ne peut pas, je pense qu'il ya un problème.

J : Vous n'êtes pas une personne très publique. Si vous regardez les informations vous concernant dans les médias, il ya seulement une poignée d'articles. Mais, malgré cela, vous êtes l'un des plus parlés des acteurs sur les médias sociaux. Quel est votre secret?

EA : Je suis un acteur. Je me lève chaque matin et je vais travailler comme tout le monde. Vivre ma vie pendant mon temps libre. Il n'y a rien que je me cache, en fait, pas de secrets. J’ai une vie dont je n’ai pas honte ni suis  embarrassé. Avec les magazines je n’ai juste pas beaucoup en commun. Mais, les médias sociaux est un monde complètement différent. Tu  ne peux pas contrôler ce que les gens écrivent sur toi, ni aider à ce qu'ils écrivent. C’est vraiment la réalité.


J : Il ya eu plus de 10 000 tweets sur vous le mois dernier. Suivez-vous ces choses?

EA : Je n’ai pas de compte aux médias sociaux. Mais, j’essaie de suivre tout ce qui est dit ou écrit à travers le compte d’Artistanbul. Comme il est, les médias sociaux est vraiment la seule façon de comprendre ce que les fans et les téléspectateurs veulent ou ce qu'ils disent. Je ne parle pas seulement de Twitter, Instagram ou Facebook. Il existe de nombreux sites des fans et types de forums.

J : Ensuite, vous savez aussi que vous êtes appelés "L'homme au  plus beau regard." Pensez-vous que c’est un don de Dieu?

EA : En fait, je ne sais pas. Je suppose que ce soit quelque chose de la magie de l'histoire, du caractère, l'écran joue également un rôle. En fin de compte, quand on joue un personnage, le premier lieu ou le public cherche est les yeux d'un acteur. Au cours des scènes dans lesquelles il n'y a pas la parole, nous transmettons toutes nos émotions à travers nos yeux et nos regards. Comment nous le faisons révèle le monde intérieur du personnage. Lorsque je joue ce personnage, je montre ses émotions. Ce n’est pas quelque chose que je pratique en face d'un miroir. C’est quelque chose qui arrive automatiquement. Maintenant, parce que je suis juste Engin avec vous, il n'y a pas une telle émotion.

J : Avez-vous jamais lu ce qui est écrit sur vous et avez dit, "Wow, je ne savais pas que j’étais aimé tellement?"

EA : Je peux vous dire que je suis vraiment choqué et qu'il me rend heureux. C’est quelque chose que l'on donne beaucoup de joie. Oublier d’être un acteur, même si un ami dit quelque chose de bon pour toi, tu te sens bien. Parce qu'ils disent de certains de mes caractéristiques et de mes capacités d'acteur, ce qui me rend encore plus heureux.

J : Il fait dix ans depuis ce concours. Lorsque les résultats ont été révélés, vous aviez dit dans l'interview qui avait suivi que vous croyiez que de bonnes choses allaient se produire dans votre vie. D’avoir réalisé ce dont vous avez rêvé d'alors doit être un bon sentiment.

EA : Pour moi, l'avenir est vraiment beau, pas effrayant. Je pense toujours que demain sera une bonne journée. Ce n’est pas parce que j’essaye de me forcer à penser positivement, soit j’essaye de convaincre moi -même. C’ est vraiment ce que je crois. Il ya peut-être des choses que nous ne voulons pas vivre dans notre vie, les choses douloureuses. Pas de découvrir toute la tragédie ou de mauvaises choses, c’est pratiquement impossible. Mais, dans de telles situations, ce qui est important est la façon dont vous regardez les choses, comment vous résoudre le problème, ce que vous gagnez de lui, comment vous laissez affecter votre vie. Si vous regardez les choses comme une expérience d'apprentissage et de les visualiser de manière positive, alors les choses vont de cette façon. Les choses négatives sont des expériences d'apprentissage. Il y a du bon, même dans le plus horrible des choses, au moins, c’est comment il faut voir les choses. Pour cette raison, je ne me laisse pas de mauvaises choses de me toucher beaucoup, ni être obsédé  sur de telles choses. J’ai rêvé de ce que je voulais pour moi, et maintenant je vis mes rêves.

J : Si je comprends bien, vous n'êtes pas celui qui prévoit, qui met un programme constamment dans votre vie?

EA : Il n'y a rien de mathématique ni scientifique sur ce que je fais. Je ne travaille pas à une grande entreprise ni à une banque. En tant qu'acteur, je ne peux pas dire, "c’est ce que je veux faire, c’ est là où je veux être, et pour y arriver, je vais le faire." Notre avenir ne peut être dirigé par nos actions et nos vies. La seule chose nécessaire pour avoir continuellement du  succès est la motivation. Si tu continues à être motivé alors tout se met  en place et tu te rends là où tu dois être.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας