Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014

Συνέντευξη του Engin Akyurek στην Sabah


O Engin Akyurek ο οποίος παίζει τον ρόλο του Omer στο Kara Para Ask (Διαμάντια και έρωτας) έχει πολλούς θαυμαστές οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι γυναίκες. Σε αντίθεση με άλλους ηθοποιούς , το παρελθόν του δεν έχει να κάνει με το modeling. Ανέβηκε αργά και σταθερά. Ο Akyurek που δεν έχει την στάση ζωής  “Είμαι ένας star”, είναι από την Άγκυρα και λέει “Ήρθα στην Πόλη, κυνηγώντας τα όνειρά μου.”

Ο Engin Akyurek δεν έγινε ξαφνικά διάσημος πρωταγωνιστής. Δεν ήταν ένα μοντέλο που μετά έγινε ηθοποιός όπως πολλοί άλλοι .Ανέβηκε στην κορυφή αργά και προσεκτικά κατά την διάρκεια της καριέρας του και ο χαρακτήρας του το αποδεικνύει. Είναι πολύ προσεκτικός όταν μιλάει με
τους ανθρώπους και εκεί που νομίζεις ότι θα σου ανοίξει την καρδιά του , εκεί μαζεύεται. Σου ανοίγεται όσο θέλει ο ίδιος. Χαμηλώνει τα τείχη μεταξύ σας αλλά γρήγορα τα σηκώνει και πάλι. Είναι ειλικρινής αλλά όχι απερίσκεπτος. Κρατάει τις αποστάσεις και καλά κάνει. Όταν αρχίζουμε να μιλάμε για την ομορφιά και για την αγάπη που του έχουν οι γυναίκες , αισθάνεται αμήχανα.. Η συστολή αυτού του ανθρώπου, που κάνει πολλές γυναίκες να αναστενάζουν, μάλλον έχει να κάνει με το παρελθόν του. Κατά την διάρκεια της συνέντευξης, έμαθα ότι πριν γίνει διάσημος δεν ήταν ο τύπος που άρεσε στις γυναίκες, αντίθετα μάλιστα, είχε κακή σχέση με τον καθρέφτη του εξαιτίας της ακμής που είχε στην διάρκεια της εφηβείας του. Άρχισα να πιστεύω, ότι έγινε γοητευτικός πολλά χρόνια μετά την εφηβεία του .Όταν είπα :“Τι ωραίος άντρας”, έπαιζε τον Kerim στο “ Fatmagul?”   Με τους ευγενικούς του τρόπους και τις υπέροχες ματιές μάγεψε πολλές γυναίκες, όπως και μένα, που είχαν βαρεθεί τους παλιούς πρωταγωνιστές. Ήταν πολύ διαφορετικός από τον άτολμο Kadir στα "Σύνορα της αγάπης" που έσκυβε επειδή ήταν ψηλός. Τον ανακάλυψα πολύ αργά. Πολλοί άρχισαν να εκτιμούν το ταλέντο του αφού τον είδαν να παίζει στο 'Bir Bulut Olsam". Ντροπή μου.
Τέλος πάντων... άρχισα να ετοιμάζομαι για την συνέντευξη, έχοντας στο μυαλό μου μια συγκεκριμένη εικόνα για τον Engin Akyurek . Εντυπωσιάστηκα όταν συνειδητοποίησα ότι έπαιζε τον Cevat στην ταινία του  Zeki Demirkubuz με τον τίτλο ‘Kader’. Ναι, πράγματι έπαιζε και σ' αυτή την ταινία. Είπα "Ω Θεέ μου" ξανά. Ο άνθρωπος αυτός ανέβηκε στην κορυφή με τον δικό του τρόπο. Επιτέλους, ήρθε η μέρα της συνέντευξης. Θα συναντιόμασταν στο Haydarpasa Train Station όπου είχαν γυρίσματα για το "Kara Para Ask" (Διαμάντια και έρωτας). Μιας και δεν ήξερα τι να κάνω και που να πάω, λόγω του συνωστισμού των γυρισμάτων, κάθισα σ' ένα σκαμνί που μου έδωσαν. 'Οταν έκαναν διάλλειμα μετά από πέντε λεπτά, ο Engin Akyurek ήρθε και έκατσε δίπλα μου στο σκαμνί πίνοντας το τσάι του. Αρχίσαμε να μιλάμε για την συνέντευξη για λίγο. Σίγουρα δεν είναι ένα ιδιότροπο άτομο , που θα σου κάνει τη ζωή δύσκολη, υπονοώντας ότι "Εγώ είμαι ο star εδώ". Απαντάει σε όλες τις ερωτήσεις θετικά λέγοντας "Σίγουρα, φυσικά"

Για παράδειγμα :
- Engin Bey, μπορούμε να σε φωτογραφίσουμε στον σταθμό;
- Φυσικά.
- Όταν τελειώσουν τα γυρίσματα, ας αρχίσουμε εμείς, πριν δύσει ο ήλιος.
- Φυσικά.

Μετά από τις συνεννοήσεις γεμάτες "φυσικά" που κάναμε, περιμέναμε να τελειώσουν τα γυρίσματα. Η ομάδα του "Kara Para Ask" (Διαμάντια και έρωτας) ήταν πολύ φιλόξενη και δεν κατάλαβα πως πέρασε η ώρα. Μετά από λίγο, ο φίλος μου φωτογράφος Cem Ucak με κοίταξε στα μάτια με απόγνωση και μου είπε “Ο ήλιος θα δύσει, θα χάσουμε το φως” αλλά τελικά κανένας φόβος του δεν επαληθεύτηκε. Η τύχη ήταν με το μέρος μας. Κάναμε την φωτογράφιση την πιο ωραία ώρα της μέρας, πρώτα στο Haydarpasa Train Station και μετά στην περιοχή του Double Tree Hotel. Το αποτέλεσμα μας ενθουσίασε. Πριν αρχίσει η συνέντευξη ας δώσουμε ένα μικρό βιογραφικό του Engin Akyurek. Είναι 33 χρονών. Γεννήθηκε στην Άγκυρα. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Άγκυρας, όπου σπούδασε Ιστορία και Γλώσσες. Ενδιαφερόταν για το θέατρο από τα φοιτητικά του χρόνια και πήρε μέρος σε πολλές παραστάσεις. Έγινε γνωστός από τον τηλεοπτικό διαγωνισμό " Τ' αστέρια της Τουρκίας" το 2004. Έπαιξε στην τηλεοπτική σειρά "Τα σύνορα της αγάπης¨ και μετά στην ταινία“Kader.” Για τον ρόλο του Cevat σ' αυτή την ταινία, πήρε το βραβείο του "Πιο υποσχόμενου νέου ηθοποιού" στα  Turkish Cinema Awards και στο CASOD (Cagdas Sinema Oyuncuları Dernegi) Awards το 2006. Το "Bir Bulut Olsam" και η "Fatmagul" ήταν οι σειρές που απογείωσαν την καριέρα του. Την τελευταία σεζόν παίζει στην σειρά  "Kara Para Ask" (Διαμάντια και έρωτας) .

- Έχεις σπουδάσει ιστορία, αλλά έγινες ηθοποιός. Εάν υπάρχει ένα project με θέμα την τουρκική ιστορία, σε ποια περίοδο της τουρκικής ιστορίας θα ήθελες να συμμετάσχεις;
- Καλή ερώτηση. Υποθέτω ότι δεν έχουμε καμία περίοδο της ιστορίας μας που δεν έχει κινηματογραφηθεί. Προσωπικά, πάντα αναρωτιόμουν και ενδιαφερόμουν για την Κωνσταντινούπολη πριν αλλάξει εξαιτίας της μετανάστευσης. Θα ήθελα να δω και να μάθω για τον πολιτισμό που δημιουργήθηκε από τους πραγματικούς κάτοικους της Κωνσταντινούπολης και την «παρθένα» Κωνσταντινούπολη πριν γίνει τόσο πυκνοκατοικημένη και αποκτήσει τον υπερπληθυσμό. Ο κινηματογράφος μας δεν ήταν σε θέση να δείξει την κατάσταση πριν από τη μετανάστευση. Η περίοδος που η Κωνσταντινούπολη σιγά-σιγά άρχισε να εκφυλίζεται ως αποτέλεσμα της μετανάστευσης δημιουργεί μια κινηματογραφική αίσθηση στο μυαλό μου. Είχαμε πολλά ενδιαφέροντα και σημαντικά γεγονότα στην πρόσφατη ιστορία μας αλλά, αυτό πραγματικά αναρωτιέμαι πώς θα ήταν. Θα πρέπει να δούμε την Κωνσταντινούπολη, μετά την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας, σε εικόνες.
- Αν η ζωή σου γυριζόταν σε ταινία , θα ήταν κωμωδία, δράμα, ή δράση;
 - Υποθέτω ότι θα ήταν τόσο κωμωδία όσο και δράση. Θα ήταν μια διαπλεκόμενη ιστορία. Νομίζω ότι είμαι πολύ τυχερός γιατί δεν είχα μεγάλα τραύματα ή δραματικά γεγονότα στη ζωή μου. Θα ήταν μια ταινία χωρίς δράμα.
- Είσαι από την Άγκυρα. Αναρωτιέμαι για την πρώτη σου συνάντηση με την Κωνσταντινούπολη.
- Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Άγκυρα. Ήρθα στην Κωνσταντινούπολη με το τρένο, όταν ήμουν 22 ετών. Τα αεροπορικά ταξίδια δεν ήταν πολύ συχνά τότε . Και το τρένο Κωνσταντινούπολη-Άγκυρα σε κάνει να αισθάνεσαι πολύ νοσταλγικά. Ήταν μια πολύ κρύα μέρα με χιόνι. Το 2003 ήρθα στην Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχω στις αρχικές αποχωρήσεις του διαγωνισμού που κέρδισα αργότερα. Ας πούμε , άρπαξα τις βαλίτσες μου, πήρα το τρένο, και κατέβηκα από το τρένο στο σιδηροδρομικό σταθμό Haydarpasa. Είχα έναν θείο μου εδώ. Έτσι ξεκίνησαν όλα.
- Ο νεαρός άνδρας κατέβηκε από το τρένο και η γιγαντιαία Κωνσταντινούπολη είναι μπροστά στα μάτια του ... Θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό. Αλλά, ήταν σε θέση να φανταστεί αυτές τις μέρες;
 - Δεν είχα κάνει τέτοιες προβλέψεις. Αυτός ήταν ο πρώτος διαγωνισμός υποκριτικής. Επειδή δεν είχα δει κανένα παράδειγμα πριν, δεν θα μπορούσα να το φανταστώ αυτό. Φυσικά, ο καθένας έχει όνειρα. Ήρθα στην Κωνσταντινούπολη από την Άγκυρα και είχα πάρα πολλά όνειρα. Ήθελα να κάνω ωραία πράγματα. Δεν ήταν πολλές οι τηλεοπτικές σειρές τότε . Δεν υπήρχε κανένα παράδειγμα ενός τέτοιου διαγωνισμού. Δεν θα μπορούσα να προβλέψω αυτές τις μέρες. Ήθελα να γίνω ηθοποιός και ήμουν πολύ ενθουσιασμένος γι 'αυτό. Ένιωσα ότι ήμουν έτοιμος να κάνω κάτι καλό.
- Πώς κάποιος από την Άγκυρα αντιλαμβάνεται την Κωνσταντινούπολη αρχικά;
- Οπουδήποτε εκτός της Κωνσταντινούπολης είναι αγροτικές περιοχές . Η Κωνσταντινούπολη σε κάνει να νιώθεις ότι είναι κάτι πολύ περίπλοκο και μεγάλο. Δεν μπορείς να την κατανοήσεις εύκολα ή να συμβαδίσεις με το ρυθμό της και είναι πολύ τρομακτικό. Ήθελα να γίνω ηθοποιός. Η Κωνσταντινούπολη είναι πολύ όμορφη και ξεχωριστή πόλη, γιατί δεν αφήνει αυτούς που έρχονται σε αυτήν να φύγουν και ούτε εμένα με άφησε να φύγω.
- Γι 'αυτό προτιμάς να ζεις στην ανατολική πλευρά;
- Έζησα στην ευρωπαϊκή πλευρά για χρόνια. Μετά την μετακόμιση μου στην ανατολική πλευρά, σκέφτηκα γιατί αδικούσα τον εαυτό μου όλα αυτά τα χρόνια. Θύμωσα με τον εαυτό μου. Η ανατολική πλευρά είναι πολύ ήσυχη και φιλόξενη . Και είναι πολύ φυσικό για κάποιον από την Άγκυρα να την προτιμά .
- Ίσως γι 'αυτό δεν σε έχουν πιάσει ποτέ μεθυσμένο, ενώ μπαίνεις σε ένα ταξί ... δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο.
- Δεν θυμάμαι, ούτε εγώ. Δεν ξέρω αν το έκανα αυτό για να προστατέψω τον εαυτό μου αλλά, μπορώ να πω ότι το έκανα για την άνεσή μου. Διαμόρφωσα την ζωή μου έτσι για να μπορώ να ζω πιο άνετα και να είμαι σε θέση να αναπνεύσω.
- Ας μιλήσουμε για την οικογένειά σου ...
- Η μητέρα μου είναι νοικοκυρά. Ο πατέρας μου, όπως και το 80% του πληθυσμού της Άγκυρας, είναι δημόσιος υπάλληλος. Κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας μου, οι πατεράδες των φίλων μου, ήταν επίσης δημόσιοι υπάλληλοι. Και η ζωή μας ήταν κάπως έτσι: δεν ήταν πρόβλημα αν ο πατέρας του φίλου μου ήταν δημόσιος υπάλληλος . Θα μπορούσα να είμαι φίλος μαζί του / της επειδή οι γονείς μου θα σκεφτόταν ότι ο φίλος μου θα έχει συγκεκριμένη παιδεία και εκπαίδευση, αν ο πατέρας του / της ήταν ένας δημόσιος υπάλληλος. Έχω έναν αδερφό. Κάνει τη στρατιωτική του θητεία αυτή τη στιγμή. Μόλις τον χαιρετήσαμε για τη στρατιωτική του θητεία. Είναι στο Kastamonu και θα πάει στο Batman. Ο αδελφός μου είναι τραπεζικός υπάλληλος. Οι γονείς μου ζουν ακόμη στο ίδιο μέρος. Η ζωή μας συνεχίζεται όπως ήταν πριν. Αφού έφυγα και άρχισα την ηθοποιία , η ζωή μας δεν έχει αλλάξει πολύ. Οι άνθρωποι τους οποίους η μητέρα μου δεν είχε δει για χρόνια αισθάνονται την ανάγκη να της τηλεφωνούν αφού βλέπουν την σειρά. Ποτέ δεν έχω απομακρυνθεί από την οικογένειά μου. Τους επισκέπτομαι κατά τη διάρκεια των γιορτών και σε κάθε ευκαιρία που βρίσκω.
- Φαίνεται ότι αυτή η νοοτροπία του δημόσιου υπάλληλου αντανακλάται σε σένα ... Ανέβηκες στην καριέρα σου με αποφασιστικότητα ...
- Σίγουρα. Μεγάλωσα με αυτή τη νοοτροπία.
- Για ποια προτερήματα θα ήθελες να ευχαριστήσεις τους γονείς σας; - Είναι μια πολύ δύσκολη ερώτηση. Εμφανισιακά μοιάζω στη μαμά μου.

- 'Ησουν δημοφιλής στην γειτονιά και στο σχολείο σου;
- Τα κορίτσια στην γειτονιά μου δεν έλεγαν "Ω Θεέ μου, ο Engin" όταν περνούσα από δίπλα τους. Η εφηβεία είναι πολύ προβληματική για τα αγόρια. Αν κάποιος πει ότι όλοι τον θαυμάζουν κατά τη διάρκεια της εφηβείας του, θα ήθελα να του μιλήσω για να μου πει το μυστικό του. Δεν είναι πολύ ελκυστικό ένα πρόσωπο γεμάτο ακμή στην διάρκεια εκείνης της περιόδου. Άρχισα να τραβάω την προσοχή κατά τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων όταν η προσωπικότητα μου άρχισε να διαμορφώνεται περισσότερο και όταν ξεκίνησα να παίζω σε θέατρα. Όταν όλα εξελίχθηκαν ομαλά, είχα ήδη έρθει στην Κωνσταντινούπολη. Δηλαδή, η περίοδος του γυμνασίου και το λυκείου  ήταν πολύ συνηθισμένη.

-Ένας ηθοποιός καταλαβαίνει καλύτερα έναν άλλον ηθοποιό απ' ότι τον καταλαβαίνουν οι άλλοι άνθρωποι;
- Σίγουρα. Όπως συμβαίνει και στα γυρίσματα. Μόνο ένας άλλος ηθοποιός μπορεί να καταλάβει τη διάθεσή σου εκείνη τη στιγμή, γιατί είμαστε πραγματικά πολύ μόνοι στα γυρίσματα. Ο καθένας έχει πράγματα να σκεφτεί ή να χειριστεί. Δεδομένου ότι ένας ηθοποιός σχετίζεται με τον χαρακτήρα του, έχει πάντα στο μυαλό του τις προτάσεις και τις λέξεις του σεναρίου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο νιώθεις πολύ μόνος.

- Πως προετοιμάζεσαι για τον κάθε ρόλο;
- Κάποιος φαντάζεται έναν χαρακτήρα κι εσύ καλείσαι να δώσεις ζωή σ' αυτόν τον χαρακτήρα. Το να γνωρίσεις έναν άνθρωπο στην πραγματική σου ζωή θέλει χρόνο και το ίδιο συμβαίνει με το να προσπαθείς να δώσεις ζωή σ' έναν χαρακτήρα . Μπορεί να υπάρχουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορείς να τις κατανοήσεις ή που τις κατανοείς λάθος. Ένας χαρακτήρας χρειάζεται τα συναισθήματά σου και λεπτομέρειες από την ζωή σου. Όμως αυτός ο χαρακτήρας δεν είσαι εσύ. Γι αυτό πρέπει να έχεις μια ειλικρινή σχέση μαζί του. Αν προσπαθήσεις να τον κοροϊδέψεις  η να τον χαλιναγωγήσεις τότε αυτό θα βγει με κακή ηθοποιία.
- Θα πρέπει να είναι δύσκολο να "προστατεύσεις" τον εαυτό σου από τον πρωταγωνιστή!
- Σίγουρα. Υπάρχει και ο Engin . Θα πρέπει να υπάρχει ισορροπία μεταξύ του  Engin και του χαρακτήρα.

- Είναι κάθε ρόλος  ένα τεστ;
- Όχι, όμως, κάθε ρόλος είναι μια ευκαιρία για να γνωρίσεις κάποιον. Όταν δέχομαι ένα ρόλο, είμαι  συγκινημένος γιατί θα συναντήσω ένα νέο πρόσωπο. Αυτό που ονομάζουμε τεστ είναι να γνωρίσεις  κάποιον, να ξεκινήσεις ένα ταξίδι μαζί του, και να έχεις συναισθήματα που δεν είχες ποτέ στη ζωή σου πριν. Η υποκριτική είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά. Σου δίνει την ευκαιρία να γνωρίσεις και να ενδιαφερθείς για πράγματα που ποτέ δεν είχες ενδιαφερθεί πριν. Για παράδειγμα, να είσαι αξιωματικός της αστυνομίας. Έμαθα γι 'αυτό στο «Kara para ask»(Διαμάντια και έρωτας).

- Τι έμαθες από τον Zeki Demirkubuz;
- Όταν δούλευα με  τον Zeki, ήμουν πολύ νέος. Ένας ηθοποιός πρέπει να συνεργαστεί με σκηνοθέτες που θα τον ωθήσουν  σε  σημεία καμπής στην  καριέρα του. Και είχα αυτή την ευκαιρία με  τον Zeki. Δουλέψαμε μαζί  για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά με βοήθησε να καταλάβω πώς είναι η υποκριτική στον κινηματογράφο.

- Ορίζεις τη σειρά   "Bir bulut olsam" ως το σημείο καμπής της καριέρας σου. Στο " Fatmagulun sucu ne "  μάκρυνες  τα μαλλιά σου και στη συνέχεια συνειδητοποιήσαμε ότι ήσουν  ο πρωταγωνιστής;
- Ο Mustafa  Bulut ήταν ένα αντι-ήρωας. Μπορεί να μην θέλατε  να δείτε αυτό το χαρακτήρα ως πρωταγωνιστή. Όμως, ο ρόλος μου στην Fatmagul ήταν πρωταγωνιστικός.

- Λοιπόν, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την επίδραση των μαλλιών σου ...
- Μάλλον. (Γελάει)

- Έχεις όμορφο βλέμμα. Δούλεψες  για να κοιτάζεις  έτσι; Ή μήπως είναι ένα φυσικό σου χαρακτηριστικό, γεννήθηκες με αυτό;
- Αυτό είναι στη φύση μου. Δεν σκέφτομαι το πώς να κοιτάξω  ή να γελάσω εκείνη τη στιγμή. Ενδιαφέρομαι περισσότερο για τα συναισθήματα.
- Πιστεύεις ότι αντιπροσωπεύεις  τον ρομαντικό άνδρα που απαιτούν οι  τηλεοπτικές σειρές;
- Εξαρτάται από το χαρακτήρα που παίζω. Δεν ξέρω αν με προτιμάνε ενστικτωδώς για αυτό το είδος των ρόλων. Οι σειρές με τις οποίες οι άνθρωποι με γνώρισαν και ήρθα σε επαφή  με τους θεατές είναι κάπως έτσι (εννοεί ρομαντικές  και αισθηματικές). Δεν μου αρέσει η  κατηγοριοποίηση. Μπορώ να αλλάξω  την εικόνα  του «συναισθηματικού»  παίζοντας κάτι άλλο κάποια ημέρα. Και αυτή η αντίληψη βασίζεται κυρίως στους χαρακτήρες που έχω υποδυθεί  και όχι  στον Engin.

- Υπάρχουν πολλές γυναίκες που αναστενάζουν όταν ακούνε το όνομα Engin Akyurek. Σου αρέσει;
- Φυσικά, μου αρέσει. Είναι ένα πολύ ωραίο συναίσθημα να αρέσεις. Είμαι πολύ χαρούμενος που με αγαπάνε για  ό, τι κάνω. Και αυτοί (οι φαν του) είναι πολύ συνεπείς και όμορφοι άνθρωποι. Επειδή δεν χρησιμοποιώ τα social media πολύ,  τους παρακολουθώ μέσω της μάνατζερ μου. Η υποστήριξή τους με κάνει πολύ χαρούμενο. Δεδομένου ότι δεν είμαι τραγουδιστής ή πολιτικός, δεν μπορώ να είμαι στη ζωή τους σαν  άτομο. Αλλά, είμαι ένα μέρος της ζωής τους με τους χαρακτήρες που παίζω.

- Τί θα δουν οι θεατές κατά τη διάρκεια της δεύτερης σεζόν του "Kara para ask" (Διαμάντια και έρωτας);

- Οι θεατές γνωρίζουν την αλήθεια τώρα. Αυτό θα φέρει κάποια ένταση. Δεν ξέρω που πηγαίνει η ιστορία, αλλά όταν σκέφτομαι τους χαρακτήρες και  το τι πρόκειται να ζήσουν, μπορώ να σας πω ότι θα υπάρξουν πολύ συναρπαστικές ημέρες. Και θα υπάρχει  και έρωτας σε αυτή τη σεζόν.

- Τα τρέιλερ του "Kara para ask" (Διαμάντια και έρωτας)  έχουν ήδη μεταδοθεί. Ενώ ο Ομέρ συλλαμβάνεται από τον αδελφό του, ο ίδιος ετοιμάζει μια έκπληξη για την Elif. Τι θα συμβεί;
- Ο Omer θα είναι διχασμένος ανάμεσα  στην Elif και τον αδελφό του. Ο αδελφός του είναι από τη μία πλευρά και η αγαπημένη του είναι από την άλλη πλευρά. Η γυναίκα που αγάπησε είναι μια  εγκληματίας και ο αδελφός του είναι ένας δολοφόνος. Αυτή η σεζόν θα είναι για το πώς ο  Omer θα  το ανακαλύψει και θα το λύσει αυτό.

- Στη σειρά, φαίνεται ότι οι άνθρωποι γύρω από τον  Omer έχουν μπει σε μπελάδες και ότι ο Omer είναι το μόνο πρόσωπο που είναι έξω από όλο αυτό. Αυτό θα συνεχιστεί, με  τον  ίδιο τρόπο;
- Στην πραγματικότητα, ο Omer είναι ο πιο αθώος χαρακτήρας αυτής της ιστορίας. Το ίδιο και η  Elif. Θα πούμε την ιστορία δύο αθώων ανθρώπων που πορεύονται μαζί.

- Πώς η ιστορία με το  ξέπλυμα χρήματος της  Elif επηρεάζει τον Omer; Και υπάρχει  και μια πρόταση γάμου, επίσης ...
-Ο Omer λέει ήδη ένα μήνυμα με το αίσθημά του περί  δικαίου και τη νοοτροπία του: «Η αγάπη ή οι αξίες σου;». Αυτό θα κρατήσει  τον Omer πολύ απασχολημένο αυτή τη σεζόν. Οι περισσότεροι από εμάς μπορούμε  να μαντέψουμε πώς ο σύγχρονος άνθρωπος αντιδρά σε μια τέτοια κατάσταση. Ο Omer είναι ένα πρόσωπο που θα μπορούσε να πει πράγματα έξω από  τα αποδεκτά πρότυπα και θα το κάνει.

- Πώς ήταν το καλοκαίρι σου;
- Πέρασα το καλοκαίρι μου με καταδύσεις στο Κας. Ενδιαφέρομαι για τις καταδύσεις τα τελευταία δύο χρόνια και το απολαμβάνω πολύ. Θέλω να δοκιμάσω καταδύσεις στο εξωτερικό. Για μένα, οι  καταδύσεις είναι ένα αίσθημα ελευθερίας. Σε μερικούς ανθρώπους αρέσει να βλέπουν τα ψάρια, και σε μερικούς άλλους αρέσει η  βαθιά κατάδυση. Μου αρέσει η αίσθηση του μπλε και το να είμαι μέσα στο νερό. Είναι ένα μέρος όπου δεν μπορείς να μιλήσεις και είσαι μόνος σου. Δεν σκέφτεσαι τίποτα, είναι σαν διαλογισμός. Πέρασα επίσης κάποιο χρόνο στην Άγκυρα.

- Ποιοι σε κριτικάρουν περισσότερο;
- Οι άνθρωποι που αγαπώ.

- Ποιανού συμβουλές ακούς περισσότερο;
- Θα ακούσω τις συμβουλές των ανθρώπων που αγαπώ. Δεν είμαι πολύ πεισματάρης και δεν επιμένω ότι έχω πάντα δίκιο. Έχω μια αίσθηση της δικαιοσύνης για το σωστό. Λόγω του επαγγέλματός μας, πρέπει να έχω τις δικές μου αλήθειες και θα πρέπει να επιμένω σε αυτές τις αλήθειες. Αλλά, θα πρέπει να τις  εκφράζω με τις σωστές ενέργειες. Δεν είμαι επιθετικός.

- Ποιος είναι ο καλύτερος φίλος σας;
- Έχω πολλούς. Βλέπω τους φίλους μου στην Άγκυρα. Έχω μια πολύ ωραία παρέα.

- Είσαι τακτικός;
- Μερικές φορές, είμαι. Αλλά, μερικές φορές, είμαι πολύ ακατάστατος. Θα έχω ακατάστατο το σπίτι, αλλά θα το καθαρίσω. Τα βιβλία και  οι ταινίες στο σπίτι μου είναι σε τάξη. Όμως, η  τσάντα μου είναι πολύ ακατάστατη. Δεν μπορώ να βρω τίποτα. Υποθέτω ότι εξαρτάται από τη διάθεσή μου.

- Με τι  μπορείς να θυμώσεις  στις σχέσεις σου;
- Δεν μπορώ να αντέξω το ψέμα. Αν δεν είσαι ειλικρινής, αυτό φέρνει πολλά αρνητικά συναισθήματα.

- Νομίζεις ότι ξέρεις καλύτερα τους ανθρώπους μέσα από τη δουλειά σου και καθώς μεγαλώνεις;
- Όσο περισσότερο  γνωρίζεις τον εαυτό σου, τόσο καλύτερα θα καταλάβεις τους ανθρώπους και θα αρχίσεις να αισθάνεσαι συμπάθεια γι 'αυτούς. Η παραμέληση στα 20 σου , είναι επειδή δεν ξέρεις πολλά για τον εαυτό σου. Από τη στιγμή που είσαι μπερδεμένος μέσα σου , δεν θέλεις να ξέρεις για το τι σκέφτονται οι άλλοι ή το τι αισθάνονται.

- Το επάγγελμά σου είναι εγωκεντρικό. Ανταγωνίζεσαι με τον εαυτό σου ή με τους άλλους;
- Δεν νιώθω σαν να είμαι σε ένα διαγωνισμό. Είμαστε εδώ για να ζήσουμε τη ζωή μας. Απλά κάνω τη δουλειά μου. Δεν έχω τέτοιες ανησυχίες.

- Τι είδους πλεονεκτήματα έχει ένας άνθρωπος στα 30 του;
- Αισθάνεσαι έκπληκτος, γιατί κάποια πράγματα αλλάζουν. Δεν μιλώ για τα όσα βλέπεις στον καθρέφτη, κάτι μέσα σου αλλάζει. Μπορείς να πάρεις πιο σταθερές αποφάσεις. Οι  προτιμήσεις και οι φίλοι σου, η προοπτική σου, και ο ρυθμός της ζωής σου αρχίζουν να μπαίνουν στη θέση τους. Νομίζω ότι θα είναι πολύ διαφορετικά στα 40 μου. Θα είμαι περισσότερο σαν «άντρας», τότε. Θα είμαι σε ένα πολύ ευχάριστο σημείο στη ζωή μου. Θα αρχίσω να απολαμβάνω τη ζωή στα 40 μου.


----------------------------------

 Engin Akyurek who plays Omer in “Dirty Money Love” series has many fans who are mostly women. Contrary to many actors these days, he doesn’t have a modeling past. He climbs the stairs slowly but determinedly. Akyurek who doesn’t have “I am a star” attitude is from Ankara and says “I came to Istanbul by following my dreams.”

Engin Akyurek didn’t suddenly become famous or a leading actor. He isn’t a model-turned-into actor like other leading actors in the sector. He has climbed to the top slowly and carefully during his carrier and his character reflects his situation. He is very cautious while talking to people and slowly advances during the conversation. Just when you think that he is going to bare his heart and lower his guard, he throws you a curve. He bares his heart but just as much as he wants. He lowers his guard but quickly pulls himself together. He is sincere but he is never reckless. He keeps his distance and he does the right thing. When we start talking about handsomeness, charisma, and admiration of women, he starts feeling embarrassed. Shyness of this man, who makes many women sigh, is apparently related to his past. As we talked, I learned that before he became famous he wasn’t a type that girls liked; on the contrary, he was crossed with mirrors because of his acnes during his adolescent years. Naturally, I’ve begun to think that he was handsome long after his adolescent years! When I said “Oh my, he is a handsome guy”, he was playing Kerim in “What’s Fatmagul’s fault?” series. He hit the spot with his romantic manners and beautiful stares for many women like me who were tired of old leading actors. He was so different than “Foreign Groom’s” ‘sheepish’ Kadir who hunched because he was tall. Apparently, I discovered him very late. Many people started admiring his acting after watching him in “I wish I were a cloud” TV series and anticipated these days. Shame on me! Anyways… I began to get ready for the interview with an image of Engin Akyurek that I had on my mind. I was slightly shocked when I realized that he played Cevat in Zeki Demirkubuz's movie named ‘Kader’. Yes, he was in that movie indeed. I said “My!” again… The man clawed his way to this point. Finally, it was the interview day. We would meet at Haydarpasa Train Station where ‘Dirty Money Love’ series was being filmed. Since I felt like I overcrowded the set or didn’t know what to do, I sat on the stool that they showed me. When the set took a break five minutes later, EnginAkyurek came and set on the stool next to me and started drinking his tea. We chatted about our interview for a while without knowing what to do. He is definitely not a person who behaves capriciously, makes things difficult for you, or “I am the star around here” kind of man. He answers all questions positively and says “Sure, of course.”

For example:
- Engin Bey, can we take your picture on the railway?
- Of course
- When the shooting is over, let’s get to work before the sun sets.
- Of course.

After always-agreeable introduction phase full of ‘of course’ words, we waited for the shooting to end. Dirty Money Love team was so hospitable that we didn’t understand how the time passed. Now and then, my photographer friend Cem Ucak looked at me with weepy eyes saying “The sun will set, the light will go away” but none of his fears came true. The luck was on our side. We did the photo shoot during the most beautiful hours of the day, first at Haydarpasa Train Station and then at 360 located at the terrace of Double Tree Hotel. The resulting pictures made us very happy. Before starting the interview, let’s give a brief biography of Engin Akyurek. He is 33 years old. He was born in Ankara. He graduated from Ankara University where he majored in Languages and History. He was interested in theater during his college years and played in many theater plays. He gained recognition during Turkey’s Stars TV competition in 2004. First, he appeared in Foreign Groom TV series and then in a movie named “Kader.” For his portrayal of Cevat in this film, he received the “Most Promising Actor” award for both the 39. Turkish Cinema Awards and for CASOD (Cagdas Sinema Oyuncuları Dernegi) Awards in 2006. “I wish I were a cloud” and “What is Fatmagul’s fault?” TV series are the turning points of his career. For the last two seasons, he plays “Omer” in “Dirty Money Love”.

- You studied history but then you became an actor. If there is a project about Turkish history, which period of Turkish history would you like to be involved?
- Good question. I guess we don’t have any period of our history that wasn’t filmed. Personally, I always wondered and interested in Istanbul before it transformed because of migration. I would love to see and know about the culture created by real Istanbulites and pristine Istanbul before it became overpopulated. Our cinema wasn’t able to relay its condition before migration. The period which Istanbul slowly began to degenerate as a result of migration creates a cinematographic feeling on my mind. We had many interesting and valuable events in our near history; but, I really wonder how this feels. We need to see Istanbul after the establishment of Republic, picturesquely.

- If your life was filmed, would it be sitcom, drama, or action?
- I guess it would be both comedy and action. It would be an interpenetrated story. I think I am very lucky because I didn’t have big traumas or dramatic events in my life. It would be a film without a trauma.

- You are from Ankara. I wonder your initial meet with Istanbul.
– I was born and raised in Ankara. I came to Istanbul by train when I was 22 years old. Air travel was not very frequent during those days. And Istanbul-Ankara train makes you feel very nostalgic. It was a very cold day and snowy. The year was 2003. I came to Istanbul to join the initial eliminations of the competition that I won later on. So to speak, I grabbed my luggage, got on the train, and get off the train at Haydarpasa Train Station. I had my uncle here. Then it all started.

- That young man got off the train and giant Istanbul is right before his eyes… He will join the competition. But, was he able to imagine these days?
- I didn’t anticipate this much. That competition was the first competition about acting. Since I didn’t see any example before, I couldn’t imagine this. Of course, everybody has dreams. I came to Istanbul from Ankara and I had dreams, too. I wanted to do good things. There weren’t many TV series filmed. There wasn’t any example of such a competition. I couldn’t anticipate these days. I wanted to be an actor and I was very excited about it. I felt that I was going to do something good.

- How does a person from Ankara perceive Istanbul initially?
- Anywhere out of Istanbul is rural. Istanbul makes you feel like it is very complex and big. You can’t easily comprehend it or keep up with its pace and it is very scary. I wanted to be an actor. Istanbul is very beautiful and special city because it doesn’t let newcomers go and it didn’t let me go either.

- Is that why you prefer to live on the Anatolian side?
- I lived on the European side for years. After moving to Anatolian side, I thought why I had been so unfair to myself for all those years. I got mad at myself. Anatolian side is very quiet and settled. And it is very natural thing for a person from Ankara to prefer Anatolian side.

- Maybe that’s why you’ve never been caught drunk while getting on a taxi… I don’t remember such a thing.
- I don’t remember, either. I don’t know whether I did this to protect myself; but, I can say that I did this for my comfort. I shaped my life like this to be able to live more comfortably and to be able to breathe.

- Let’s talk about your family…
- My mother is a housewife. My father, like 80% of Ankara population, is a government official. During my childhood, my friends’ fathers were government officials as well. And our life was like that: It wasn’t a problem if my friend’s father was a government official. I could be friend with him/her; because my parents would think that my friend would have specific culture and education if his/her father was a government official. I have a brother. He is doing his military service right now. We just sent him off for his military service. He is in Kastamonu and he will go to Batman. He is a banker. My parents still live in the same place. Our life there continues as it is before. After I moved out and started acting, our life didn’t change much. People whom my mother didn’t see for years feel the need of calling her after watching the series. I’ve never drifted away from my family. I visit them during bayrams and at every chance I get.

- It seems that this government official mentality was reflected on you as well… You climbed the career stairs determinedly…
- Certainly; I was raised with this mentality.

- For which qualities of yours do you thank your parents?
- It is a very difficult question. I resemble my mother physically.

- Were you a popular young man of your neighborhood or school?
- Girls in the neighborhood didn’t sigh “Oh my god, Engin!” when I passed them by. Puberty is very problematic for boys. If someone says that everybody admired him during his puberty, I would like to talk about him about what his secret was. One is not very attractive with his face full of acnes during that period. I began to get attention during my college years when my personality shaped up more and when I started playing in theaters. When everything fell into place, I had already moved to Istanbul. That is, my middle school and high school years were very ordinary.

- Does an actor understand another actor’s situation better than other people?
- Absolutely. It is like this in the set as well. Only another actor can understand your mood at that moment because we are actually very lonely in the set. Everyone has things to think about or handle. Since an actor relates to his character, he always about thinks about sentences and words. That’s why you feel very lonely.

- How does it feel like to get ready for a role?
- Someone imagines a character and you try to give that character a life. Getting to know a person in real life needs time and it is the same for getting to know a character. There may be situations which you couldn’t get to know the character or which you interpreted him wrong. Sometimes, one cannot be objective to oneself and may not want to see his weak sides. But, if your character is like that, then you bring him out from your soul and you face your own weaknesses. A character needs your feelings and details from your life. But that character is not you. Therefore, you need to have a sincere and truthful relationship with the character. If you want to try to fool or manage him, it responds you with a bad acting.

- It must be difficult for a person to protect himself from his acting!
- Absolutely. There is Engin as well. You should be able to balance out Engin and the character.

- Is every role a test?
- No. However, every role is a chance to know someone. When I accept a character, I get excited because I will meet a new person. The thing we call test is to know someone, to begin a journey with him, and to have the feelings you never had in your life before. Acting is a very interesting job. It gives you a chance to know and be interested in the things you’ve never been interested in before. For example, being a police office. I learned about it in Dirty Money Love.

- What did Zeki Demirkubuz teach you?
- When I worked with Zeki Abi, I was very young. An actor should work with directors that will push him at the turning points of his career. And I had this chance with Zeki Abi. We worked together very brief period but he helped me to understand how acting in cinema was.

- You define “I wish I were a cloud” series as your turning point of your career. In “What is Fatmagul’s fault” you grew your hair and did we then realize that you were a leading actor?
- Mustafa Bulut was an anti-hero. You may not want to see that character as a leading actor. But, my role in Fatmagul was a leading role.

- Well, we can’t ignore the effect of your hair…
- Probably. (He laughes)

- You stare beautifully. Did you work on to stare like that? Or is it a a natural-born characteristic?
- This is in my nature. I don’t think about how to look or laugh at that moment. I am more interested in feelings. I don’t especially look for that moment.

- Do you think that you fulfill the romantic-man demand in TV Series sector?
- It depends on the character that I play. I don’t know whether I am instinctively preferred for these kind of roles. The projects that people knew me and that I had connection with viewers are like that (means romantic and emotional). I don’t categorize myself. I can crush the romantic-man image by playing something else one day. And this perception is mostly based on the characters rather than Engin.

- There are many women who sigh when they hear Engin Akyurek name. Do you like it?
- Of course, I like it. It is a very good feeling to be liked. I am very happy to be loved because of what I do. And they (his fans) are very consistent and beautiful people. Since I don’t use social media much, I follow them through my agent. Their support makes me very happy. Since I am not a singer or politician, I can’t be in their life as a person. But, I am a part of their life with the characters I play.

- What will viewers see during the second season of Dirty Money Love?
- Viewers know the truth now. This will bring some tension. I don’t know where the story goes but when I thought about the characters and what they are going to live through, I can tell you that there will be very exciting days. And there will be love in this season as well.

- Season trailers of Dirty Money Love are already broadcasted. While Omer was arrested by his brother, he prepares a surprise for Elif. What will happen?
- Omer will be torn between Elif and his brother. His brother is on one side and his beloved is on the other side. The woman he loved is a criminal and his brother is a murderer. This season will be about how Omer will find out and solve this.

- In the series, it seems that people around Omer get themselves into trouble and that Omer is the only person staying out of trouble. Will this continue like this way?
- Actually, Omer is the most innocent character of this story. So does Elif. We tell the story of two innocent people coming together.

- How will Elif’s dirty money laundering affect Omer? And there is a marriage proposal as well…
- Omer already tells a message with his justice mentality and stance: “Love or your values?" These will keep Omer very busy this season. Most of us can guess how a modern person reacts in such a situation. Omer is a person who could tell things outside of accepted norms and he will.

- How was your summer?
- I spent my summer by diving in Kas. I’ve become interested in diving for the last couple of years and I enjoy it a lot. I want to try diving abroad. For me, diving is a feeling of freedom. Some people love to see fish, and some people love deep diving. I like the feeling of blue and being in the water. It is an area where you can’t speak and you are all by yourself. You don’t think anything, it is like a meditation. I also spent some time in Ankara.

- Who does criticize you the most?
- People I love.

- Whose advice do you listen to the most?
- I listen to advice of the people I love. I am not very stubborn and don’t insist that I am always right. I have a sense of justice for the right thing. Because of our profession, I need to have my own truths and I need to insist on those truths. But, I have to express them with right energy. I am not an aggressive person.

- Who is your best friend?
- I have many. I see my friends in Ankara. I have a very nice group of friends.

- Are you organized?
- Sometimes, I am. But, sometimes, I am very messy. I get messy at home, but I clean it up. My books and movies at home are very organized. But, my bag is very messy. I can’t find anything in it. I guess it depends on my mood.

- What do you get mad at in your relationships?
- I can’t stand insincerity. If you are not sincere, you bring many negative feelings with you.

- Do you think that you know people better as you learned your job and as you get older?
- The more you get to know yourself, the better you understand people and you begin to feel empathy for them. Your carelessness and inattentiveness during your 20s are because you don’t know much about yourself. Since you are messed up, you don’t want to know about what other people think or feel.

- Your profession is egocentric. Do you compete with yourself or with others?
- I don’t feel like I am in a competition. We are here to live our lives. I am just doing my job. I don’t have such worries.

- What kind of advantages has a man in his early 30s?
- You feel surprised because some things are changing. I am not talking about what you see in the mirror; something inside of you changes. You make firm decisions. Your preferences and friends in your life, your perspective, and the rhythm of your life start falling into place. I think it is going to be very different in my 40s. I will be more like ‘a man’ then. I will be at a very pleasant point in my life. I will start enjoying my life in my 40.

(Thanx EAUFC for the English translation)


                                --------------------------- 

Intreview avec Engin Akyurek - par Sonat Bahar (journal Sabah) 

  Engin Akyurek qui joue Omer à la  série "Kara para ask" a de nombreux fans qui sont principalement des femmes. Contrairement à de nombreux acteurs de ces jours, il n'a pas un passé de modélisation. Il monte les escaliers lentement mais résolument. Akyurek qui n'a pas "je suis un  star" attitude est d'Ankara et dit: «Je suis venu à Istanbul en suivant mes rêves."

Engin Akyurek n'a pas soudainement devenir célèbre ou un acteur de premier plan. Il n'est pas un modèle devenu  acteur comme d'autres acteurs de premier plan dans le secteur. Il a grimpé au sommet lentement et avec précaution au cours de sa carrière et son caractère reflète sa situation. Il est très prudent tout en parlant aux gens et progresse lentement au cours de la conversation. Juste quand tu  penses qu'il va mettre à nu son cœur et abaisser sa garde, il te jette une courbe. Il met à nu son cœur, mais tout autant comme il le veut. Il baisse sa garde, mais se reprend rapidement ensemble. Il est sincère, mais il n'est jamais téméraire. Il garde ses distances et qu'il fait la bonne chose. Quand on commence à parler de  l’élégance,du  charisme, et de  l'admiration des femmes, il commence à se sentir gêné. La timidité de cet homme, qui fait beaucoup de femmes soupir, est apparemment liée à son passé. Alors que nous parlions, j'ai appris que, avant de devenir célèbre,ce n'était pas un type que les filles aimaient; au contraire, il a été croisé avec des miroirs en raison de son acnés au cours de ses années d'adolescence. Naturellement, j'ai commencé à penser qu'il était beau après ses années d'adolescence! Quand j'ai dit "Oh mon Dieu, c’ est un beau mec", il jouait Kerim dans " Fatmagul". Il a impressioné avec ses manières romantiques et les beaux regards beaucoup de femmes comme moi qui étaient fatiguées des autres  acteurs. Il était si différent de «timide» Kadir  de "Yabanci Damat" qui se voûtait parce qu'il était grand. Apparemment, je l'ai découvert très tard. Beaucoup de gens ont commencé à admirer son jeu après l’avoir suivi  dans "Bir bulut olsam" et avaient prévu ces jours. Honte pour  moi! Quoi qu'il en soit ... j'ai commencé à me préparer pour l'interview avec une image d'Engin Akyurek que j'avais dans mon esprit. J'ai été un peu choquée  quand j'ai réalisé qu'il a joué Cevat dans le film de Zeki Demirkubuz nommé «  Kader ». Oui, il était dans ce film. J'ai dit: "Mon..!" Encore... L'homme a récupéré son chemin à ce point. Enfin, c'était le jour de l'interview. Nous nous retrouvions à la gare de Haydarpasa où série « Kara para ask »a été filmée. Depuis que je me sentais comme surpeuplée dans l'ensemble ou je  ne savais pas quoi faire, je me suis assise sur le tabouret qu'ils m'ont montré. Lorsque le tournage a pris une pause de cinq minutes plus tard, Engin Akyurek  est venu et s’est mis sur le tabouret à côté de moi et a commencé à boire son thé. Nous avons parlé de notre interview pendant un certain temps sans savoir quoi faire. Il n'est certainement pas une personne qui se comporte capricieusement, pour rendre  les choses difficiles pour toi , ou «Je suis le star ici" genre de l'homme. Il répond à toutes les questions de façon positive et dit: «Bien sûr, bien sûr."

Par exemple:
- Engin Bey, pouvons-nous prendre des photos sur le chemin de fer?
- Bien sûr
- Lorsque le tournage est terminé, nous allons nous  mettre au travail avant le coucher du soleil.
- Bien sûr.

Après la phase d'introduction toujours agréable-pleine de «bien sûr», nous avons attendu pour la fin du tournage.L’ équipe de « Kara para ask » était tellement accueillante que nous n'avons pas compris comment le temps a passé. De temps en temps, mon ami photographe Cem Ucak me regarda avec des yeux larmoyants disant "Le soleil se couchera, la lumière va passer" mais aucune de ses craintes n’est devenue réalité. La chance était de notre côté. Nous avons fait les photos pendant les plus belles heures de la journée, d'abord à la gare de Haydarpasa et à « 360 » situé  sur la terrasse de Double Tree Hôtel. Les photos nous ont  fait très plaisir. Avant de commencer l'interview, nous allons donner une courte biographie d’ Engin  Akyurek. Il est âgé de 33 ans. Il est né à Ankara. Il est diplômé de l'Université d'Ankara, où il s'est spécialisé dans les langues et l'histoire. Il était intéressé par le théâtre au cours de ses années de collège et a joué dans de nombreuses pièces de théâtre. Il a gagné la reconnaissance pendant  la concurrence de la télévision « les stars de la Turquie » en 2004. D’'abord, il est apparu dans « Yabanci Damat », puis dans un film nommé "Kader." Pour son interprétation de Cevat dans ce film, il a reçu le prix de "meilleur espoir masculin" à la fois chez les turcs Cinéma prix et chez CASOD (Cagdas Sinema Oyuncuları dernegi) en 2006. Les séries "Bir bulut olsam » et «Fatmagul » sont les points de sa carrière. Pour les deux dernières saisons, il joue "Omer" dans "Kara para ask".

- Vous avez  étudié l'histoire, mais alors vous êtes devenu un acteur. Si il y a un projet sur ​​l'histoire turque,  pour quelle période de l'histoire turque aimeriez-vous participer?
- Bonne question. Je suppose que nous n'avons pas de période de notre histoire qui n'a pas été filmée. Personnellement, je me demandais toujours à Istanbul avant qu'elle se transforme à cause de la migration. Je serais ravi de voir et connaître la culture créée  par de vrais habitants d’Istanbul  et la « vierge » Istanbul avant de devenir surpeuplée. Notre cinéma n'a pas été en mesure de relayer son état avant la migration. La période pendant laquelle Istanbul  a commencé lentement à  se dégénérer en raison de la migration crée un sentiment cinématographique à  mon esprit. Nous avons eu beaucoup d'événements intéressants et précieux de notre histoire proche; mais, je me demande vraiment comment cela se sent. Nous devons voir  Istanbul après la création de la République, avec des images.

- Si votre vie a été filmée, serait-il une comédie ,  un drame ou une action?
- Je pense que ce serait à la fois la comédie et l'action. Ce serait une histoire interpénétrée. Je pense que je suis très chanceux parce que je n'ai pas eu de grands traumatismes ou des événements dramatiques dans ma vie. Ce serait un film sans drame.

- Vous êtes d'Ankara. Je me demande votre rencontre initiale avec Istanbul.
- Je suis né et j'ai grandi à Ankara. Je suis venu à Istanbul en train quand j'avais 22 ans. Voyager en avion n'était pas très fréquent au cours de ces jours. Et le train Istanbul-Ankara te  fait te sentir très nostalgique. C'était un jour très froid et neigeux. L'année a été 2003, je suis venu à Istanbul pour rejoindre les éliminations initiales de la compétition que j'ai gagnée plus tard. Pour ainsi dire, j'ai pris mes bagages, j’ai  pris le train, et je suis  descendu du train à la gare de Haydarpasa. J'ai eu mon oncle ici. Puis tout a commencé.

- Ce jeune homme est descendu du train et le géant Istanbul est juste devant ses yeux ... Il  va rejoindre la compétition. Mais, a-t-il pu imaginer de nos jours?
- Je ne m'attendais pas à autant. Cette compétition était la première compétition  avec sujet le jeu d’acteur. Comme je n’ai pas vu d'exemple avant, je ne pouvais pas imaginer cela. Bien sûr, tout le monde a des rêves. Je suis venu à Istanbul  d’Ankara et j'ai eu des rêves, aussi. Je voulais faire de bonnes choses. Il n'y avait pas beaucoup de séries. Il n'y avait pas d'exemple d'une telle compétition. Je ne pouvais pas anticiper ces jours. Je voulais être un acteur et j'étais très excité à ce sujet. Je sentais que j'allais faire quelque chose de bien.

- Comment une personne d’ Ankara  peut apercevoir Istanbul au début?
- N'importe où hors d'Istanbul est rural. Istanbul vous fait sentir comme c’ est très complexe et grand. Vous ne pouvez pas facilement la comprendre ou suivre son rythme et c’est très effrayant. Je voulais être un acteur. Istanbul est une  très belle ville particulière, car elle ne laisse pas les nouveaux arrivants partir et elle ne m'a pas laissé partir  non plus.

- Est-ce la raison pour laquelle vous préférez vivre sur la rive anatolienne?
- J'ai vécu sur la rive européenne pendant des années. Après avoir déménagé à côté anatolien, j'ai pensé pourquoi j'avais été si injuste pour moi pendant toutes ces années. Je suis en colère contre moi-même. La rive anatolienne est très calme et rangé. Et c'est une chose très naturelle pour une personne d'Ankara à préférer  la rive anatolienne.

- Peut-être que c'est pour ça que vous n'avez jamais été pris  ivre lorsque  vous entrez dans un taxi ... Je ne me souviens pas d'une telle chose.
- Je ne m’en  souviens pas non plus. Je ne sais pas si je l'ai fait pour me protéger; mais, je peux dire que je l'ai fait pour mon confort. Je forme ma vie comme ça pour être en mesure de vivre plus confortablement et d'être capable de respirer.

- Parlons de votre famille ...
- Ma mère est une femme au foyer. Mon père, comme 80% de la population d'Ankara, est fonctionnaire. Pendant mon enfance, les pères de mes amis étaient des fonctionnaires aussi. Et notre vie était comme ça: Ce n'était pas un problème si le père de mon ami était un fonctionnaire. Je pourrais être ami avec lui / elle; parce que mes parents pensent que mon ami aurait de la culture et de l'éducation spécifique si son / son père était  fonctionnaire. J'ai un frère. Il fait son service militaire en ce moment. Il est à Kastamonu et il ira à Batman. C’ est un banquier. Mes parents vivent toujours au même endroit. Notre vie, elle  continue comme elle était  avant. Après avoir déménagé et commencé à jouer, notre vie n'a pas beaucoup changé. Les gens que ma mère n'a pas vus depuis des années ressentent le besoin de l'appeler après avoir regardé la série. Je n'ai jamais  été éloigné de ma famille. Je leur rends visite pendant les fêtes  et à chaque fois que je peux.

- Il semble que cette mentalité  de fonctionnaire a été reflétée  sur vous aussi ... Vous avez monté les escaliers de votre carrière résolument ...
- Certainement; J'ai grandi avec cette mentalité.

- Pour lesquelles  de vos qualités vous remerciez vos parents?
- C'est une question très difficile. Je ressemble à ma mère physiquement.

- Étiez-vous un jeune homme populaire à votre quartier ou à l'école?
- Les filles dans le quartier ne soupiraient pas : «Oh mon dieu, Engin!" quand je  passais. La puberté est très problématique pour les garçons. Si quelqu'un dit que tout le monde l'admirait au cours de sa puberté, je voudrais parler avec lui de ce que son secret était. On n'est pas très attrayant avec son visage plein d’acnés pendant cette période. J'ai commencé à attirer l'attention au cours de mes années d’université quand ma personnalité se formait et quand j'ai commencé à jouer dans des théâtres. Quand tout est tombé en place, j'avais déjà déménagé à Istanbul. C'est ça  mes années  de lycée et d’université ont été très ordinaires.

- Est-ce  qu’un acteur comprend  la situation  d’un autre mieux que d'autres personnes  ?
- Tout à fait. Il est comme ça dans le tournage aussi. Seulement un autre acteur peut comprendre ton  humeur à ce moment-là parce que nous sommes en fait très solitaires dans l'ensemble. Chacun a des choses à penser. Depuis qu’un acteur se lie à son caractère, il pense toujours à des phrases et des mots. C'est pourquoi  tu te  sens très seul.

- Comment se sent-on pour se préparer pour un rôle?
- Quelqu'un imagine un personnage et  tu  essayes de donner à  ce caractère une vie. Apprendre à connaître une personne dans la vie réelle a besoin de temps et c’est le même pour apprendre à connaître un personnage. Il peut y avoir des situations où tu  ne pourrais pas faire connaissance avec le personnage ou que tu l’interprètes mal. Parfois, on ne peut pas être objectif à soi-même et peut ne pas vouloir voir ses côtés faibles. Mais, si ton personnage est comme ça, alors tu le fais sortir de ton âme et tu fais face à tes propres faiblesses. Un personnage a besoin de tes sentiments et les détails de ta vie. Mais ce personnage n'est pas toi. Par conséquent, tu dois  avoir une relation sincère et honnête avec le personnage. Si tu veux essayer de tromper ou de gérer  de lui, il te  répond par une mauvaise interprétation.

- Il doit être difficile pour une personne de se protéger de son jeu!
- Tout à fait. C’est Engin aussi. Tu devrais  être en mesure d'équilibrer Engin et le caractère.

- Est-ce chaque rôle un test?
- Non, mais, chaque rôle est une chance de connaître quelqu'un. Quand j'accepte un rôle, je suis excité parce que je vais rencontrer une nouvelle personne. La chose que nous appelons test est de connaître quelqu'un, pour commencer un voyage avec lui, et d'avoir les sentiments que tu n'as jamais eu dans ta vie avant. Le jeu d’acteur est un travail très intéressant. Il  te donne la chance de connaître et d'être intéressé par les choses pour lesquelles tu n’as jamais été intéressé avant. Par exemple, étant un officier de police. Je l'ai appris dans « Kara para ask ».

- Qu'est-ce que Zeki Demirkubuz vous  a enseigné?
- Quand je travaillais avec Zeki Abi, j'étais très jeune. Un acteur doit travailler avec des réalisateurs qui le poussent dans les points de sa carrière. Et j'ai eu cette chance avec Zeki Abi. Nous avons travaillé ensemble  une très brève période, mais il m'a aidé à comprendre comment est le jeu dans le cinéma.

- Vous définissez "Bir bulut olsam" comme  un point  tournant de votre carrière. Dans «Fatmagul" vous avez grandi vos cheveux et nous avons réalisé alors que vous étiez un acteur de premier plan?
- Mustafa Bulut était un anti-héros. Vous ne voulez pas voir ce personnage comme un acteur de premier plan. Mais, mon rôle dans Fatmagul  était un rôle de premier plan.

- Eh bien, nous ne pouvons pas ignorer l'effet de vos cheveux ...
- Probablement. (Il rit)

- Vous fixez  votre regard magnifiquement. Avez-vous travaillé à regarder comme ça? Ou est-ce une caractéristique naturelle-né?
- C'est dans ma nature. Je ne pense pas sur la façon de regarder ou rire à ce moment-là. Je suis plus intéressé par les sentiments. Je ne cherche pas spécialement à ce moment-là.

- Pensez-vous que vous remplissez la demande « homme romantique » dans le secteur des séries télévisées?
- Il dépend du caractère  que je joue. Je ne sais pas si je suis instinctivement préféré pour ce genre de rôles. Les projets par lesquels  les gens me connaissaient et avec lesquels J'ai eu relation avec les téléspectateurs  sont comme ça (il veut dire romantiques et émotionnels). Je ne me catégorise pas. Je peux écraser l'image de l’ homme romantique en jouant  quelque chose d’autre  un jour. Et cette perception est principalement basée sur les personnages plutôt qu’ Engin.

-
Il y a beaucoup de femmes qui soupirent quand ils entendent le nom Engin Akyurek. L’aimez-vous?
- Bien sûr, je l'aime. C'est un très bon sentiment d'être aimé. Je suis très heureux d'être aimé à cause de ce que je fais. Et eux (ses fans) ce  sont des gens très cohérents et beaux. Depuis je n'utilise pas beaucoup les médias sociaux, je les suis par mon agent. Leur soutien me rend très heureux. Depuis que je ne suis pas un chanteur ou un politicien, je ne peux pas être dans leur vie en tant que personne. Mais, je suis une partie de leur vie avec les personnages que je joue.

- Qu'est-ce que les téléspectateurs  vont voir au cours de la deuxième saison de « Kara para ask »?
- Les téléspectateurs connaissent la vérité maintenant. Cela apportera une certaine tension. Je ne sais pas où va l'histoire mais quand je pense  sur les personnages et  à  ce qu'ils vont vivre, je peux vous dire qu'il y aura des jours très excitants. Et il y aura l'amour dans cette saison ainsi.

- Les bandes-annonces de saison de « Kara para ask » sont déjà diffusées. Bien Omer a été arrêté par son frère, il prépare une surprise pour Elif. Qu'est-ce qui va se passer?
- Omer sera déchiré entre Elif et son frère. Son frère est sur ​​un côté et sa bien-aimée est de l'autre côté. La femme qu'il aimait est un criminel et son frère est un meurtrier. Cette saison sera sur la façon  par laquelle Omer va trouver et résoudre ce problème.

- Dans la série, il semble que les gens autour d’ Omer se mettent en difficulté et qu’ Omer est la seule personne de rester hors des ennuis. Cela va encore durer comme ça?
- En fait, Omer est le personnage la  plus innocente de cette histoire. C’est le même pour  Elif. Nous racontons l'histoire de deux personnes innocentes  qui se réunissent.

- Comment le blanchiment de l'argent sale d’ Elif  va affecter Omer? Et il ya une proposition de mariage aussi...
- Omer dit déjà un message avec sa mentalité de la justice et sa position «Amour ou tes valeurs?"..: Ceux-ci garderont Omer très occupé cette saison . La plupart d'entre nous peut deviner comment une personne moderne réagit dans une telle situation. Omer est une personne qui pourrait dire des choses en dehors des normes acceptées et il le fera.

- Comment s'est passé votre été?
- J'ai passé mon été en plongeant à Kas. Je suis devenu intéressé par la plongée pour les deux dernières années et je l'apprécie beaucoup. Je veux faire de la plongée à l'étranger. Pour moi, la plongée est un sentiment de liberté. Certaines personnes aiment voir des poissons, et certaines personnes aiment la plongée profonde. J'aime la sensation de bleu et d'être dans l'eau c’ est un domaine où tu ne peux pas parler et  tu es  tout seul. Tu  ne penses  à rien , c’est comme une méditation. J'ai aussi passé un peu de temps à Ankara.

- Qui vous critique le plus?
- Les gens que j'aime.

- De qui  les conseils  vous écoutez le plus?
- J'écoute les conseils des gens que j'aime. Je ne suis pas très têtu et  je n'insiste pas que j'ai toujours raison. J'ai un sens de la justice pour la bonne chose. En raison de notre profession, j'ai  besoin d'avoir mes propres vérités et j'ai besoin d'insister sur ces vérités. Mais, je dois les exprimer  de la façon correcte . Je ne suis pas une personne agressive.

- Qui est votre meilleur ami?
- J'ai beaucoup. Je vois mes amis à Ankara. J'ai un très bon groupe d'amis.

- Êtes-vous organisé?
- Parfois, je le suis. Mais, parfois, je suis très désordonné. 
Je suis en désordre à la maison, mais je nettoierai. Mes livres et les films à la maison sont très organisés. Mais, mon sac est très sale. Je ne peux pas y  trouver quelque chose. Je suppose que cela dépend de mon humeur.

- Qu’est-ce qui  vous rend  en colère contre dans vos relations?
- Je ne peux pas supporter l'hypocrisie. Si on  n'est pas sincère, on apporte  beaucoup de sentiments négatifs avec soi.

- Pensez-vous que vous connaissez  les gens mieux comme  vous avez appris votre métier et que vous vieillissez?
- Le plus tu  arrives  à te  connaître, mieux tu  comprends les gens et tu  commences à ressentir de l'empathie pour eux. Ta  négligence et inattention lors de tes 20 ans sont parce que tu  ne sais  pas beaucoup sur toi -même. Puisque  tu es  foiré, tu  ne veux  pas savoir ce que les autres pensent ou ressentent.

- Votre profession est égocentrique. Etes -vous en compétition avec vous-même ou avec les autres?
- Je ne pense pas que je suis dans une compétition. Nous sommes ici pour vivre nos vies. Je fais juste mon travail. Je n'ai pas de tels soucis.

- Quels sont les avantages d’ un homme dans son début à l’âge de 30ans?
- Tu te sens  surpris parce que certaines choses sont en train de changer. Je ne parle pas de ce que tu  vois dans le miroir; quelque chose de l'intérieur de toi  change. Tu prends  des décisions fermes. Tes préférences et tes amis dans ta vie, ton point de vue, et le rythme de ta  vie commencent à se mettre en place. Je pense qu'il va être très différent dans mes  40 ans. Je serai plus comme un "homme" alors. Je vais être à un point très agréable dans ma vie. Je vais commencer à profiter de ma vie dans mes  40 ans.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας